Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / CONVOCATÒRIA DE PLE: L'Ajuntament solsoní vota aquest dijous ampliar el pressupost en 868.000 euros

CONVOCATÒRIA DE PLE: L'Ajuntament solsoní vota aquest dijous ampliar el pressupost en 868.000 euros

Cal reforçar diverses partides que depenen de l’energia elèctrica

El pressupost general de l’Ajuntament de Solsona pot ampliar-se en 868.000 euros amb la segona modificació de crèdit de l’any si ho aprova el Ple ordinari d’aquest dijous, dia 28, a dos quarts de vuit del vespre. El 50% d’aquesta despesa s’ha de destinar a fer front a l’increment de la factura elèctrica del servei d’abastament d’aigua, l’enllumenat públic i diversos equipaments, tot i que també hi ha programada la instal·lació de plaques fotovoltaiques, l’adquisició d’un terreny, diverses obres de millora al complex poliesportiu, altres actuacions de manteniment i reparació i el reforç d’algunes partides ja previstes per a aquest exercici.     

El govern municipal proposa finançar aquestes despeses amb un increment del romanent de tresoreria de 522.200 euros derivat de les subvencions del tanatori; 330.800 euros d’aquest romanent i 15.000 de transferència de capital. Entre les despeses més destacades, hi ha 200.000 euros per a la primera d’una sèrie d’instal·lacions de plaques fotovoltaiques que preveu el consistori, projectada a la sala polivalent, per donar servei al propi equipament i a la llar d’infants municipal, l’escola Setelsis i el Casal de Cultura (inclosa l’Escola Municipal de Música Joan Roure); 180.000 euros de més per a l’energia de l’enllumenat públic; 142.000 per l’electricitat del servei d’abastament d’aigua, i 70.000 per ampliar la partida de la recollida porta a porta.  

L’ordre del dia del Ple també inclou l’aprovació de la segona i última pròrroga i modificació del contracte de gestió de la llar d’infants municipal, Els Petits Gegants, adjudicat el 2019 a la cooperativa Incoop. A proposta de la regidoria d’Educació, es vol prorrogar el contracte un curs més, fins a final d’agost del 2023, per un import de 250.546,67 euros, que suposa un increment del 24% en relació al pressupost d’adjudicació. Aquesta modificació respon a l’increment salarial derivat de l’actualització del conveni col·lectiu de centres d’assistència i educació infantil i l’augment d’alumnes prematriculats a l’escola bressol, que arriben als 74.

Defensa dels jutjats de pau

Entre altres punts que tractarà la corporació aquest dijous, també hi ha una moció en defensa dels jutges de pau per la seva tasca activa de mediació en tots els municipis on no hi ha Jutjat de Primera Instància i Instrucció, que al Solsonès són tots excepte la capital comarcal. El text rebutja la modificació de la Llei orgànica d’eficiència organitzativa del servei públic de Justícia, que s’està tramitant a les Corts Generals, i que preveu l’eliminació dels jutjats de pau. Segons la moció, l’eliminació d’aquesta figura, que és proposada pels propis veïns i escollida pel Ple municipal, suposa un buidatge de competències reconegudes a l’Estatut i, per tant, “una laminació de l’autogovern”.  

 

Ordre del dia Ple ordinari 28/07/2022:

  1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior
  2. Modificació de crèdit 2/2022
  3. Revisió excepcional de preus presentada per Excavacions Vilà Vila, en relació a l’obra del tanatori
  4. Pròrroga i modificació del contracte de serveis per a gestió de la llar d’infants municipal
  5. Adhesió de Solsona a l’àmbit territorial del Consorci per al desenvolupament de la Catalunya Central
  6. Moció en defensa dels jutges de pau
  7. Informes i resolucions
  8. Precs i preguntes

Banners