Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / CONVOCATÒRIA DE PLE: L'Ajuntament solsoní vota aquest dijous disposar d'un total de 2,1 milions d'euros del romanent

CONVOCATÒRIA DE PLE: L'Ajuntament solsoní vota aquest dijous disposar d'un total de 2,1 milions d'euros del romanent

D’una banda, es vol fer una modificació de crèdit per finançar el nou tanatori i, de l’altra, fer front a un augment de despeses i una minoració d’ingressos

El Ple de l’Ajuntament de Solsona votarà aquest dijous, a les nou del vespre, dues modificacions de crèdit per disposar d’un total de 2,1 milions d’euros del romanent líquid de tresoreria. Serà en la primera sessió ordinària del curs després de l’estiu, amb un magre ordre del dia que no inclou més punts, a banda dels informes i resolucions de l’equip de govern i els precs i preguntes de l’oposició.

D’una banda, es proposa destinar 1,7 milions d’euros a la construcció del tanatori municipal, projectat per l’arquitecta Anna Grau. Si bé es disposarà de 800.000 en ajuts de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida, la modificació de crèdit per l’import complet es considera necessària per contractar els treballs.

De l’altra, es proposa disposar de 426.000 euros del romanent de tresoreria del 2019 per cobrir la reducció d’ingressos derivada de la situació de pandèmia i l’increment de despeses de diverses partides (personal, Solsona FM, conservació de la xarxa d’abastament d’aigua, abocador comarcal i despeses diverses de les dependències municipals). El regidor d’Hisenda, Ramon Xandri, argumenta que amb la modificació d’urgència que es va aprovar fa uns mesos per fer front a la situació provocada per la COVID-19, “algunes partides van quedar coixes”. Així mateix, diverses fonts d’ingressos, com les taxes d’ocupació de la via pública per terrasses i mercats, els impostos sobre construccions o alguns preus públics s’han reduït. “Com que la llei ens ho permet, ho aplicarem tot a romanent, tot i ser conscients que això ens abocarà possiblement a un pla econòmic financer quan es liquidin els comptes”. 

Es recomana seguir la sessió en directe a través de l'emissora municipal Solsona FM.

 

Ordre del dia Ple ordinari 24/09/2020:

  1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior
  2. Expedient 359/2020. Modificació de crèdit. Tanatori
  3. Expedient 1.420/2020. Modificació de crèdit COVID-19
  4. Informes i resolucions
  5. Precs i preguntes

Banners