Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / CONVOCATÒRIA DE PLE: L'Ajuntament solsoní vota aquest dijous modificar l’IBI per incentivar el mercat de lloguer

CONVOCATÒRIA DE PLE: L'Ajuntament solsoní vota aquest dijous modificar l’IBI per incentivar el mercat de lloguer

S’actualitzen onze ordenances fiscals, en la majoria de casos per revisió de preus, canvis en el redactat i la inclusió de conceptes nous
La sessió extraordinària és aquest dijous, 26 d'octubre

La sessió extraordinària és aquest dijous, 26 d'octubre

El govern municipal de Solsona proposa dues noves mesures per incentivar el mercat d’habitatges de lloguer a través de l’impost sobre béns immobles (IBI). Aquest és un dels punts significatius del Ple extraordinari d’aquest dijous a dos quarts de vuit del vespre. Concretament, es votarà la modificació d’onze ordenances fiscals per al 2024, en la majoria de casos per actualitzacions de preus, canvis en el redactat i la inclusió de conceptes nous.   

Pel que fa a l’IBI, es vol establir una bonificació del 50 per cent per a aquells immobles d’ús residencial destinats al lloguer que formin part de la Borsa d’Habitatge municipal –actualment, n’hi ha 145. D’altra banda, es proposa un recàrrec del 50 per cent de la quota líquida de l’impost per als pisos desocupats amb caràcter permanent de forma injustificada.

La proposta de modificació d’ordenances fiscals també inclou aportacions de l’oposició. Així, a petició de Junts per Solsona, s’igualen els descomptes dels preus públics de l’Escola Municipal de Música al 20 per cent per a famílies nombroses i monoparentals i per a tots els membres de la família que hi estudiïn, i s’hi afegeix el preu d’un tercer instrument, fins ara no previst.

Així mateix, a instàncies de Treballem per Solsona, s’incrementarà la bonificació del 50 per cent al 60 per cent de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) en les obres de rehabilitació que incorporin sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric d’energia solar, i es fixa una taxa més econòmica (50 euros) per als casaments civils de despatx, que no vulguin fer ús de la sala de plens.  

A banda d’aquestes ordenances, l’any que ve s’alteraran les de recollida d’escombraries per als residus que els productors porten a la deixalleria; expedició de documents administratius; prestació de serveis de cementiri local, que incorpora els treballs relacionats amb els columbaris; servei de piscines i altres instal·lacions esportives, amb revisió de preus a l’alça; llar d’infants municipal; aprofitament per particulars dels serveis i materials de propietat municipal, i els de promoció turística, per afegir-hi el preu de 6 euros per l’ús de la zona adaptada per a autocaravanes.  

10.000 euros per l’increment retributiu

En la mateixa sessió plenària, s’ha d’aprovar la tercera modificació de crèdit d’aquest exercici per atendre l’increment retributiu del 0,5 per cent per al conjunt del personal municipal, d’acord amb l’aprovació del govern central per als treballadors del sector públic. Aquest augment, que suposa un import total de 10.000 euros, té efectes retroactius des del primer de gener. Es finançarà amb transferència de partides i el fons de contingència.

Un altre punt de l’ordre del dia és un tràmit a instàncies del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya per aprovar, com a membre de la Junta de l’ens, la modificació dels estatuts del consorci.

 

Ordre del dia Ple extraordinari 26/10/2023: 

  1. Aprovar inicialment la modificació dels estatuts que regeixen el Consorci del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC)
  2. Aprovació provisional de la modificació de les ordenances fiscals per a l’exercici 2024
  3. Modificació de crèdits 3/2023

Banners