Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / CONVOCATÒRIA DE PLE: L'Ajuntament vota presentar una al·legació al PUOSC per avançar l'ajut per al tanatori

CONVOCATÒRIA DE PLE: L'Ajuntament vota presentar una al·legació al PUOSC per avançar l'ajut per al tanatori

Es recuperen aquest dijous les sessions plenàries presencials

Sol·licitar a la Generalitat de Catalunya que avanci l’ajut previst de 250.000 euros del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) per a l’obra del nou tanatori. Aquest és un dels principals punts de l’ordre del dia del Ple ordinari que l’Ajuntament de Solsona celebra aquest dijous, dia 30, a les nou del vespre. Per primera vegada des de l’estat d’alarma per la COVID-19, serà presencial, a la sala de plens.

L’ajut del PUOSC s’ha concedit per al 2024, però l’obra del tanatori, pressupostada en 1,7 milions d’euros, es vol executar l’any que ve, motiu pel qual el govern municipal proposa sol·licitar l’anticipació de la subvenció per al mateix exercici o, si no és possible, per al 2022.

Un altre punt serà una nova modificació de crèdit per executar enguany la millora del carrer del Blat, que té un import de 57.500 euros. Es tracta d’una actuació inicialment ja pressupostada per aquest any, que va ajornar-se per destinar recursos als ajuts per la COVID-19. Ara, es tracta de finançar l’obra amb 46.000 euros del fons de contingència d’execució pressupostària i complementar-los amb 11.500 euros de part del romanent de la partida d’ajuts esmentada, una vegada cobertes totes les sol·licituds presentades –a partir del setembre es preveu reforçar aquesta assignació per a noves necessitats derivades de la crisi socioeconòmica, segons explica el regidor d’Hisenda, Ramon Xandri.

L’ordre del dia d’aquest dijous també inclou el conveni de col·laboració entre administracions per constituir la Taula de Mobilitat de la Catalunya Central. Aquest nou ens té com a objectiu crear un marc de col·laboració per articular polítiques de mobilitat, intraestructures i transport públic a les comarques centrals. Del Solsonès és previst que hi siguin representats el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Solsona.

Mocions de Junts i el PSC

Des de l’oposició es porten a la consideració del plenari dues mocions. D’una banda, Junts per Solsona proposa votar un text de l’Associació Catalana de Municipis per a la suficiència financera dels ens locals. Entre d’altres, demana al govern espanyol flexibilitzar la regla de la despesa i modificar la llei d’estabilitat pressupostària i que els ajuntaments puguin disposar del superàvit del 2019 i dels romanents acumulats, i insta la Generalitat a crear un fons de cooperació extraordinari per als ajuntaments. D’altra banda, el PSC presenta una moció crítica amb la gestió sanitària del govern català dels nous brots de coronavirus, que demana urgentment que els municipis comparteixin l’anàlisi epidemiològica i destinar més recursos a una detecció avançada i de rastreigs de contagis.

La necessitat de mantenir les distàncies de seguretat obliga a redistribuir els llocs dels regidors amb una nova disposició provisional de la sala de plens. Entre els membres de la corporació i els mitjans de comunicació és previst que s’exhaureixi l’aforament de l’espai. Es podrà seguir en directe per Solsona FM (www.solsonafm.cat).

Ordre del dia Ple ordinari 30/07/2020:

  1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior
  2. Modificació dels estatuts del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya
  3. Al·legació a la proposta de resolució provisional de concessió de les subvencions del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya per al període 2020-2024
  4. Conveni de col·laboració per constituir una taula de mobilitat de la Catalunya Central
  5. Modificació de crèdit 6/2020
  6. Moció de Junts per a la suficiència financera dels ens locals
  7. Moció del PSC en relació a la gestió sanitària de la Generalitat en els nous brots de la COVID-19 als municipis
  8. Informes i resolucions
  9. Precs i preguntes

Banners