Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / CONVOCATÒRIA DE PLE: Solsona vota la convocatòria de dues línies d'ajut per fomentar l'accés a l'habitatge

CONVOCATÒRIA DE PLE: Solsona vota la convocatòria de dues línies d'ajut per fomentar l'accés a l'habitatge

La mateixa sessió aixeca la suspensió de la tramitació de llicències per a locals de cànnabis

La voluntat de la regidoria d’Habitatge de Solsona és fer via en el foment del lloguer i posar remei a les dificultats d’accés a l’habitatge malgrat que al municipi se n’han registrat 460 de buits. Per això, en el Ple ordinari d’aquest dijous, que se celebrarà a dos quarts de vuit del vespre, es porta a votació la convocatòria de dues línies d’ajut, les bases de les quals es van aprovar inicialment el setembre passat.

D’una banda, el primer de febrer es vol obrir la convocatòria per a l’atorgament de subvencions directes per ajudar els joves d’entre 18 i 35 anys en la realització d’obres a l’habitatge a compte del preu d’arrendament. El mateix dia es vol convocar també les subvencions per a propietaris de pisos desocupats que facin obres de reforma o millora per destinar-los a lloguer social. En ambdós casos, es concedirà un 50% de la despesa amb un màxim de 6.000 euros per habitatge. L’assignació pressupostària total és de 100.000 euros. El regidor d’Habitatge, Ramon Xandri, aclareix, però, que hi ha el compromís d’engruixir aquesta xifra si el volum de sol·licituds ho fa necessari –en la convocatòria d’ajuts per a propietaris de pisos que els incorporaven a la Borsa d’Habitatge, la tardor passada, es van tramitar un total de vuit sol·licituds, però es podria aprovar una nova convocatòria al llarg d’aquest any.  

L’ordre del dia del primer plenari d’enguany també preveu deixar sense efecte l’acord del maig de l’any passat de suspensió de la tramitació de llicències i autoritzacions per a activitats relacionades amb associacions o clubs socials de cànnabis. Segons un informe de Secretaria, diverses sentències judicials que es considera que formen doctrina jurisprudencial consolidada en aquesta matèria veden les comunitats autònomes i els ajuntaments en la regulació d’aquests locals.       

Entre altres qüestions, també es tractaran dos punts urbanístics associats a finques privades de la partida de Sant Honorat: l’aprovació inicial del canvi de traçat del camí rural que passa per Cal Sastre Quel i la provisional de la modificació puntual del POUM referent a la fitxa de la Cabana Blanca dins el catàleg de masies, ja aprovada inicialment el setembre passat.

Així mateix, el Ple votarà la modificació dels estatuts del Consorci per a la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya (Congiac). Aquesta associació de municipis, a la qual el consistori solsoní recorre per a assessorament en qüestions de gestió del servei municipal de l’aigua, vol incloure en els estatuts els ajuntaments que s’hi han adherit després de la fundació inicial i millorar el redactat per esvair dubtes interpretatius sobre la seva organització i el funcionament.   

 

Ordre del dia, Ple ordinari 27/01/2022:

  1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior
  2. Aprovació del padró d’habitants referit a 1 de gener de 2021
  3. Aprovació inicial de la modificació dels estatuts que regeixen el Consorci per a la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya (Congiac)
  4. Aprovació inicial del canvi de traçat del camí rural que passa per Cal Sastre Quel
  5. Aprovació provisional de la modificació puntual núm. 9 del POUM referent a la fitxa núm. 3-15, Cabana Blanca
  6. Deixar sense efecte l’acord de Ple del 27 de maig de 2021 sobre les ordenances reguladores de locals de cànnabis
  7. Bases reguladores per a l’atorgament de subvencions per a adjudicació directa destinades al pagament de lloguer mitjançant la realització d’obres de reforma i/o millora al pis arrendat per a joves d’entre 18 i 35 anys
  8. Convocatòria dels ajuts per a adjudicació directa a propietaris d’habitatges desocupats que facin obres de reforma i/o millora per a destinar-los a lloguer social
  9. Informes i resolucions
  10. Precs i preguntes
arxivat sota: , ,

Banners