Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / CONVOCATÒRIA: El compte general del 2018 i el nomenament de representants municipals a diferents organismes, al Ple ordinari de dijous

CONVOCATÒRIA: El compte general del 2018 i el nomenament de representants municipals a diferents organismes, al Ple ordinari de dijous

També es votarà una modificació de crèdit i l’adhesió al Consorci per a la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya

Aquest dijous a les nou del vespre l’Ajuntament de Solsona celebrarà el primer Ple ordinari del mandat després de la sessió del cartipàs. Entre els principals punts de l’ordre del dia hi ha l’aprovació del compte general del 2018, informat favorablement per totes les parts en la darrera Comissió Especial de Comptes, i el nomenament de representants municipals a diferents organismes, entitats i associacions.

El resultat pressupostari de l’exercici passat és de 474.896 euros, un 3 per cent inferior a l’anterior, amb un romanent de tresoreria de 3,3 milions d’euros i un rati legal de deute viu del 39,20 per cent (71 punts inferior al màxim legal i 36 punts per sota del límit aconsellable per realitzar operacions de crèdit sense autorització). L’endeutament per habitant és de 378,78 euros, 24 euros menys respecte de l’exercici anterior; el grau d’execució del pressupost de despeses se situa en el 95,60 per cent, i el d’ingressos, en el 97,57 per cent, mentre que l’autonomia fiscal és del 68,70 per cent.

Un altre punt de caràcter econòmic és el de la segona modificació de crèdit d’aquest any. L’actualització de les retribucions del personal municipal un 0,25 per cent el mes de juliol passat, d’acord amb les noves taules salarials aprovades pel govern de l’Estat, justifica la retenció de 9.290 euros procedents del fons de contingència.

En aquesta sessió també es nomenaran els representants municipals als diferents organismes on participa l’Ajuntament solsoní, entre els quals hi ha els que depenen del propi consistori (17), els que ho fan del Consell Comarcal del Solsonès (7), consorcis, mancomunitats i patronats, així com entitats i associacions externes.

Entre altres punts, l’ordre del dia del plenari també inclou l’adhesió al Consorci per a la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya, integrat per administracions públiques i entitats sense ànim de lucre, per disposar d’assessorament i suport en la gestió del servei municipal de l’aigua. Defensar la gestió pública dels recursos hidrològics i contribuir a millorar la qualitat i l’eficiència dels serveis que presenten els ens que en formen part són algunes de les finalitats del consorci.

Així mateix, es votarà la delegació de competències del Ple a favor de la Junta de Govern Local, un punt que s’ha d’aprovar per majoria absoluta. En aquest cas, la proposta de l’executiu no preveu cap canvi respecte del mandat passat i inclou el compromís de no adoptar cap acord per delegació que no hagi estat aprovat prèviament per la Comissió Informativa, en què són representats tots els grups municipals.  

Com sempre, el Ple serà transmès en directe per Solsona FM (www.solsonafm.cat) i els acords es podran seguir al moment a Twitter amb l’etiqueta #plesolsona.

 

Ordre del dia del Ple ordinari 26/09/2019:

  1. Aprovació de l’acta de la sessió plenària anterior
  2. Aprovació del compte general de l’exercici 2018
  3. Modificació de crèdit del pressupost general MC 2/2019.
  4. Aprovació de les festes locals per a l’exercici 2020.
  5. Adhesió al Consorci per a la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya (Congiac).
  6. Delegació de competències del Ple a favor de la Junta de Govern Local.
  7. Nomenament dels representants municipals a diferents organismes i associacions
  8. Informació economicofinancera. Informes del període mitjà de pagament, morositat i pressupostari del segon trimestre de 2019.
  9. Informes i resolucions
  10. Precs i preguntes

   

 

arxivat sota: ,

Banners