Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / CONVOCATÒRIA: El Ple municipal de Solsona vota aquest dijous les bases dels ajuts per promoure l’ocupació i l’activitat empresarial

CONVOCATÒRIA: El Ple municipal de Solsona vota aquest dijous les bases dels ajuts per promoure l’ocupació i l’activitat empresarial

El termini per sol·licitar les subvencions es tancarà el 30 de setembre

L'aprovació de les bases i la convocatòria per a l’atorgament d’ajuts per a la promoció de l’ocupació i l’activitat econòmica de Solsona és un dels principals punts de l’ordre del dia del Ple ordinari que l’Ajuntament celebra aquest dijous a les set de la tarda de forma telemàtica. Igual que el mes passat, la sessió es podrà seguir en directe a través de Youtube. 

Per a l’exercici en curs la regidoria de Desenvolupament Local destinarà a aquests ajuts una assignació pressupostària de 35.000 euros. Se n’han revisat les bases a proposta del comitè executiu de Solsona Co, en què hi ha representats diferents agents i sectors econòmics del municipi i tots els grups municipals. Es vol posar una atenció especial en la inserció laboral de col·lectius identificats com a vulnerables (dones, persones majors de 45 anys, joves fins a 25 anys, aturats de llarga durada, entre d’altres), d’una banda, i en la revitalització del nucli antic, de l’altra.

Aquests incentius es concretaran en quatre línies: per a noves activitats econòmiques (10.000 euros), per a la modernització i sostenibilitat d’activitats existents (7.500 euros), per a la creació de llocs de treball (7.500) i per a projectes d’autoocupació (10.000). El termini per presentar sol·licituds es tancarà el 30 de setembre.

La sessió plenària d’aquest dijous també sotmetrà a votació el compte general del 2019. Presenta un resultat pressupostari de 40.199 euros amb un romanent de tresoreria de 2,9 milions, un deute viu de 3,1 milions (rati legal del 36,35%) i un estalvi net de 30.443 euros. El grau d’execució de la despesa se situa en el 99,3%. 

Suspensió de la indemnització dels grups municipals

D’acord amb el que es va acordar el 7 de maig, en aquest Ple també es farà efectiva la reducció de les assignacions als grups municipals i se n’aprovarà la suspensió de la indemnització –de 150 euros mensuals per formació i de 75 euros per regidor– per un període equivalent a la durada de l’estat d’alarma.

Entre altres temes, l’ordre del dia també inclou dues mocions presentades per ApS-CUP i consensuades amb la resta de grups. D’una banda, es vol acordar la millora del funcionament dels consells municipals. Per exemple, es proposa que es faci constar l’obligatorietat d’aixecar acta de totes les sessions, la possibilitat d’incloure nous punts en l’ordre del dia i la de convocar sessions a proposta d’un terç dels membres. D’altra banda, es vol refermar el compromís de l’Ajuntament en la defensa de la llibertat d’expressió i el pluralisme polític, social i ideològic.

Es pot seguir en directe la transmissió d’aquest plenari telemàtic a través del canal oficial de l’Ajuntament de Solsona a Youtube a l’enllaç https://youtu.be/Dp8N6-Qvn_c. La Corporació es reunirà mitjançant una plataforma de videoconferències del consorci Localret.

 

Ordre del dia del Ple ordinari de l’11/06/2020: 

 1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior
 2. Aprovació del compte general de l’exercici del 2019
 3. Bases i convocatòria per a l’atorgament d’ajuts per a la promoció de l’ocupació i de l’activitat econòmica de Solsona, exercici 2020
 4. Nomenament de personal eventual. Marga Torres i Romero
 5. Suspensió de la indemnització dels grups polítics mentre duri l’estat d’alarma
 6. Acceptació d’ajuts de la Generalitat de Catalunya per a escoles municipals de música, curs 2017-2018
 7. Nomenament de nous representants municipals a les juntes de compensació
 8. Moció del grup municipal d’ApS-CUP per a la millora dels consells municipals
 9. Moció d’ApS-CUP per a la llibertat d’expressió
 10. Informes del període mitjà de pagament, morositat i execució pressupostària del primer trimestre del 2020
 11. Informes i resolucions
 12. Precs i preguntes

 

    

Banners