Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Convoquen el segon Concurs d’àlbums il·lustrats de Solsona

Convoquen el segon Concurs d’àlbums il·lustrats de Solsona

Famílies, infants i joves poden presentar treballs fins a final de març

La Biblioteca Carles Morató i el Pla Educatiu d’Entorn de Solsona convoquen el segon Concurs d’àlbums il·lustrats de la ciutat. El certamen manté les bases molt similars a l’edició passada, si bé es dona més marge de temps per presentar els treballs, ja que el termini es tancarà el 30 de març. És un concurs pensat per a famílies amb infants, alumnes de primària i joves. S’hi ha de participar en grup, amb un mínim de dos concursants.

Els premis, que es lliuraran en el marc de la Revetlla de Sant Jordi, consistiran en un llibre i un val per a material escolar en cadascuna de les tres categories, que són la familiar, per a adults i nens i nenes fins a P5, la infantil, per a alumnes de 1r a 4t de primària, i la juvenil, per a alumnes a partir de 5è.

Els àlbums il·lustrats, que són obres en les quals la il·lustració és imprescindible per entendre la història, han de ser originals i de temàtica i format lliures. Les propostes s’han de lliurar a la biblioteca fins al 30 de març i el veredicte es comunicarà a les persones guanyadores la setmana del 15 d’abril. Les bases completes del concurs es faciliten al taulell central del mateix equipament i es poden descarregar en línia des de l’apartat de “Concursos” dins la pestanya de “L’Ajuntament” del web www.ajsolsona.cat.

Enguany a fi d’incentivar la participació en aquesta convocatòria, s’hi ha donat el tret de sortida amb un taller de descoberta d’àlbums il·lustrats conduït per Montse Colilles, formadora, assessora d’educació infantil i coordinadora del grup de treball “Art i literatura” de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, i Ester Barniol, directora de la Biblioteca Carles Morató i conductora del Club de lectura d’àlbums il·lustrats de la ciutat. Es va dur a terme dissabte al matí amb la participació de 25 infants a partir de 3 anys i les seves famílies.

Petits i grans van experimentar la diversitat de possibilitats amb què els autors poden jugar mitjançant els formats, els tipus de textos i il·lustracions i els ritmes de la narració mitjançant obres com La casa, de R. Innocenti i J. Patrick Lewis; Sombras, de Susy Lee, Aquest barret no és meu, de Jon Klassen, El soldadito de plomo, de Jörg Müller, o Malacatú!, de María Pascual de la Torre, entre d’altres.

Banners