Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Crida als ciutadans del Solsonès per participar a un programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte

Crida als ciutadans del Solsonès per participar a un programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte

La població d’entre 50 i 69 anys rebrà una carta convidant-la a fer-se una prova voluntària i gratuïta
Cartell del programa que impulsa l'Oficina de Cribratge de la Fundació Althaia

Cartell del programa que impulsa l'Oficina de Cribratge de la Fundació Althaia

A partir d’aquesta setmana, la població del Solsonès d’entre 50 i 69 anys rebrà una carta que la convida a fer-se una prova voluntària de detecció precoç del càncer de còlon i recte, el més freqüent en el conjunt d’homes i dones a Catalunya. És una iniciativa emmarcada dins la quarta ronda del Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte a l’Àrea Bàsica de Salut del Solsonès, que duu a terme l’Oficina de Cribratge de la Fundació Althaia.

El procediment per participar-hi és molt senzill: els veïns i veïnes que hagin rebut la carta poden adreçar-se a una de les farmàcies adherides al programa i endur-se la prova per recollir una petita mostra de femta a casa. La mostra s’haurà de retornar a la farmàcia i, un cop analitzada pel laboratori, se’n comunicarà al resultat per correu o telèfon. En cas que la prova surti positiva, s’oferirà la possibilitat de fer una colonoscòpia.

La detecció precoç del càncer colorectal es considera fonamental. Té per objectiu detectar la malaltia en etapes molt inicials, quan encara no presenta símptomes, per tal d’abordar-la amb els tractaments més efectius. Aquest càncer suposa la segona causa de mort per càncer al nostre país. L’Ajuntament de Solsona col·labora amb l’Oficina Tècnica de Cribratge del Càncer de Còlon i Recte de la Fundació Althaia amb la difusió del programa.

arxivat sota:

Banners