Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Crida per elegir la pubilla i l’hereu de Solsona del 2021

Crida per elegir la pubilla i l’hereu de Solsona del 2021

S’hi pot presentar tothom que sigui de la ciutat i que tingui entre 16 i 21 anys

La regidoria de Cultura i l’Associació del Pubillatge Solsoní busquen la pubilla i l’hereu de la ciutat 2021. Després del parèntesi de l’any passat, en què totes les parts van acordar aturar el certamen anual del pubillatge amb motiu de la pandèmia, aquest estiu s’intenta atènyer la normalitat també en aquest àmbit festiu. Els joves d’entre 16 i 21 anys que siguin de Solsona poden presentar-se a la convocatòria fins al 9 de juliol a l’OAC municipal.

Per fer la inscripció al procés els aspirants han de cursar una instància on han d’especificar els estudis i les aficions. Les proves de selecció, que consten d’una part escrita amb preguntes obertes i de tipus test de cultura local, catalana i general i una entrevista, es duran a terme en el decurs de la setmana del 19 de juliol. A més de la pubilla i l’hereu, s’elegiran la donzella d’honor i el fadrí de Solsona.

Proclamació el 7 de setembre

Tots quatre seran proclamats en un acte públic a la plaça de Sant Joan el 7 de setembre, on els representants actuals penjaran la banda i la faixa. El 2019 van ser escollits pubilla i hereu Maria Ramonet i Ferran Castells –des del maig, també primer fadrí de la Catalunya Central– i donzella i fadrí, Clàudia Rafart i Darío Romero. L’endemà mateix els seus successors participaran als actes oficials de la Festa Major com a part de la comitiva d’autoritats i començaran un any de viatges arreu del país convidats en diverses cites de cultura popular, disposaran d’una plataforma per reivindicar la veu dels joves en les institucions i faran d’ambaixadors de la ciutat en aquest àmbit tradicional.   

arxivat sota: , ,

Banners