Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Dijous Solsona commemora el Dia mundial del càncer de mama

Dijous Solsona commemora el Dia mundial del càncer de mama

L'eixida de l'ajuntament s'il·luminarà de color rosa i els taulells d'atenció al públic municipals lliuraran llaços de Fènix

El càncer de mama és el més freqüent en les dones a Catalunya i cada any se'n diagnostiquen 4.600 casos nous. Per sensibilitzar la població sobre aquest greu problema de salut i la importància del diagnòstic precoç, l'Ajuntament de Solsona s'adhereix a la iniciativa a la ciutat que lidera l'associació Fènix per commemorar, aquest dijous, el Dia mundial del càncer de mama. L'eixida de l'edifici consistorial s'il·luminarà de color rosa i des dels taulells de l'OAC municipal i la biblioteca Carles Morató es lliuraran llaços del mateix color per convidar els usuaris a lluir-los a la solapa.  

La detecció precoç permet detectar el càncer de mama en una etapa molt inicial, quan encara no produeix molèsties, i la possibilitat de curació és més alta. Per això des del Departament de Salut es recomana les dones d’entre 50 a 69 anys a fer-se una mamografia cada dos anys. Tal com recorda Fènix, la prevenció és bàsica per reduir el risc de patir un càncer de mama. Entre d'altres, es recomana mantenir un pes saludable i realitzar activitat física.  

arxivat sota:

Banners