Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / El ‘pumptrack’ de Solsona ja és a punt per estrenar-se

El ‘pumptrack’ de Solsona ja és a punt per estrenar-se

El disseny del circuit definitiu de la pista s’ha consensuat amb el Black Pata CC

Última visita d'obres del regidor d'Urbanisme i Esports i l'arquitecta municipal per donar l'obra per enllestida

El pumptrack o parc de bicicletes que l’Ajuntament de Solsona ha condicionat al carrer de Busa es podrà estrenar abans del que es preveia inicialment, ja que avui mateix se’n donen els treballs per enllestits. Aquest matí hi han fet una darrera visita d’obres el regidor d’Urbanisme i Esports, Joan Parcerisa, i l’arquitecta municipal Anna Grau.

Es tracta d’un circuit amb salts i peralts d’asfaltatge artesanal per fer-hi voltes sense pedalar mitjançant una tècnica que aprofita la inèrcia del cos. Tot i que està especialment pensat per a usuaris amb bicicleta, també el poden fer servir patinadors. El traçat definitiu s’ha consensuat amb el Black Pata Cycling Club, un dels col·lectius que van demanar aquesta pista, a més dels consells d’Infants i Adolescents de la ciutat.

Aquesta obra, executada per Pumptrack Park durant una setmana amb treballs previs de preparació del terreny per part de la brigada municipal, ha tingut un cost de 40.000 euros. Tot i que ja se’n pot fer ús a partir d’avui mateix, la regidoria d’Urbanisme preveu endreçar l’espai properament amb vegetació i altres acabats del paviment. Actualment, la pista ocupa 825 metres quadrats en una parcel·la municipal que en té 2.000 amb la possibilitat de créixer en un futur, si es considera necessari.

A partir d’una combinació de figures ondulades que van des de la cota zero al metre d’alçada, el circuit s’ha dissenyat amb corbes i obstacles que en garanteixin la fluïdesa i la seguretat dels usuaris tenint en compte la diversitat de ritmes, nivells i edats.

La instal·lació, que estarà sempre oberta, és apta tant per a infants –acompanyats dels pares o tutors– com per a famílies i esportistes en bicicleta, patinet, patins, monopatí o per l’estil, mentre no siguin vehicles motoritzats. Tal com recorden les normes d’ús del rètol que s’hi pot veure, és obligatori per a tots els usuaris dur casc i proteccions.

arxivat sota: , ,

Banners