Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / El 28 de juliol Solsona aglutina en una jornada la Festa dels Oficis i la Trobada de Gegantons

El 28 de juliol Solsona aglutina en una jornada la Festa dels Oficis i la Trobada de Gegantons

En el decurs del matí hi haurà un taller per confeccionar un cap gros que pugui participar a l’aplec de la tarda

Per primera vegada, Solsona fa coincidir en un mateix dia, el dissabte 28 d’aquest mes, la Festa dels Oficis, que es durà a terme al matí, i la Trobada de Gegantons, programada per a la tarda. Amb aquest nou format, l’Ajuntament té la voluntat de fer del darrer dissabte del mes una jornada completa pensada per a les famílies, en què totes dues cites es retroalimentin i s’afavoreixi la participació del públic.

La cinquena Festa dels Oficis es farà a la Sala Polivalent de dos quarts d’onze a una del migdia. La regidoria d’Educació, a través del Pla Educatiu d’Entorn, proposa un matí sencer de tallers gratuïts. La principal novetat serà una activitat de gegantons, que permetrà confeccionar-se el propi cap gros per participar a la trobada de la tarda. També hi haurà tallers de picapedrer, patronatge i disseny, cuina, fotografia i educació viària. Per a aquest darrer, s’aconsella dur bicicleta i casc.  

Ampliar les alternatives de lleure per a les famílies durant les vacances i, al mateix temps, promocionar els oficis locals són els objectius que hi ha darrere d’aquesta convocatòria, que l’any passat va reunir un centenar de participants. Hi col·laboren la regidoria de Cultura, la Policia Local i diversos negocis solsonins i voluntaris particulars.

Ballets substituïts per una cercavila més llarga

A la tarda, a partir de les cinc a la plaça Major, arribarà una de les cites més esperades de l’estiu pels infants de la comarca, i que també atrau famílies de les rodalies. La Trobada de Gegantons arrencarà amb les inscripcions, un berenar, la plantada d’elements, un concurs d’acoloriment i el sorteig de dos nans. Continuarà a dos quarts de set amb una cercavila pel nucli antic i finalitzarà a les vuit del vespre amb una ballada final a la plaça Major.

Coorganitzada per la regidoria de Cultura i la Colla Gegantera del Carnaval, la Trobada de Gegantons enguany suprimeix els ballets, ateses les dificultats de l’última edició per trobar balladors, però allarga el temps i el recorregut del passacarrers. La banda solsonina Trinxaranga serà l’encarregada de posar-hi la música. En aquesta edició, s’hi han convidat també els Bessons de la Geltrú, dos dracs infantils del bestiari de Vilanova i la Geltrú.  

Per poder prendre part en el sorteig de dos nans, que és gratuït, només caldrà dur una peça per fer recórrer pels carrers i inscriure’s al moment d’iniciar-se l’aplec, que l’any passat va atraure 75 nens i nenes. En la Trobada de Gegantons s’hi congreguen tot tipus d’elements, alguns de casolans i d’altres de professionals, que reprodueixen la imatgeria gegantera de Solsona i altres contrades, així com personatges fantàstics de tot tipus.  

arxivat sota: , ,

Banners