Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / El 53% de les 187 persones a l’atur ateses el 2020 per l’Agència de Desenvolupament Local troben feina

El 53% de les 187 persones a l’atur ateses el 2020 per l’Agència de Desenvolupament Local troben feina

El Servei Connectem atén un total de 273 usuaris i un centenar d’empreses del Solsonès i Cardona

  • El 59% d’usuaris en situació d’atur de menys d’un any aconsegueix contracte, una xifra que baixa fins al 29% entre els aturats de llarga durada
  • A través de la borsa de treball del Servei Connectem s’han cobert el 38% dels llocs oferts en ferm per les empreses del territori

Durant el 2020 han trobat feina el 53% de les 187 persones a l’atur ateses pel Servei Connectem de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (Adlsolcar). D’altra banda, un centenar d’empreses i entitats han fet ús del servei d’intermediació laboral per cobrir 167 llocs de treball, el 38% dels quals s’han cobert amb usuaris de la borsa de treball. Aquestes xifres es desprenen del balanç anual de la gestió d’aquest servei.  

Dedicat a acompanyar les persones que busquen feina o la volen millorar i a ajudar les empreses a cobrir els seus llocs vacants, el Servei Connectem ha atès 273 persones del Solsonès i Cardona, i 42 més de poblacions veïnes que s’han interessat en l’oferta laboral del territori.

El percentatge més elevat d’usuaris que han acabat l’any amb feina correspon a les persones en situació d’atur de menys d’un any, el 59%, un valor d’inserció que baixa fins al 29% en el cas dels aturats de llarga durada. Així mateix, el 15% de les 69 persones en actiu ateses pel Servei Connectem per millorar les condicions laborals han aconseguit canviar de feina.

El 6% de llocs de treball que durant el 2020 no es van poder cobrir ni mitjançant la borsa de treball ni per altres vies utilitzades per les empreses corresponen a perfils professionals difícils de trobar a l’àmbit geogràfic del Solsonès i Cardona. Es tracta, entre d’altres, de places d’operari elèctric, electromecànic, auditor intern, tallerista esportiu, fisioterapeuta, cuiner, soldador o enginyer industrial mecànic.

D’altra banda, 13 persones han estat contractades temporalment pels ajuntaments de Solsona i Cardona per mitjà de programes d’experienciació laboral, amb un total de 111 mesos de contracte. Se n’han beneficiat treballadors en situació d’atur, que han pogut adquirir experiència professional i millorar la seva ocupabilitat.

El 58% de persones que han passat pel Servei Connectem són de Solsona, el 30%, de Cardona, i el 12%, del altres municipis del Solsonès. La gran majoria (82%) han estat altes noves del 2020. El perfil majoritari de participants a la borsa és el de persones de 16 a 44 anys amb estudis secundaris i postsecundaris i en situació d’atur des de feia menys d’un any. El 60% són dones.    

Un centenar d’empreses

Pel que fa a l’altre tipus d’usuaris, durant l’any passat van col·laborar amb l’Agència de Desenvolupament Local 100 empreses i entitats per cercar candidats per als seus llocs de treball vacants. Són 31 menys que l’any anterior, a causa de la crisi per la COVID-19. La majoria d’empreses són del sector serveis (35%), seguit del comerç (17%), la indústria (15%) i la restauració (15%). 

La formació subvencionada, d’altra banda, és un dels pilars del Servei Connectem. Durant tot l’any s’han format 59 persones amb un total de 5.370 hores. Amb tot, la crisi sanitària ha impedit que es poguessin formalitzar convenis de pràctiques i visites a empreses, com se sol fer cada any. 

Nota excel·lent

Segons les dades recollides en el seguiment telefònic realitzat a totes les persones ateses pel Servei Connectem durant tot l’any, la valoració és d’una mitjana de 9 sobre 10. La formació realitzada ha estat valorada amb un 9,2 i la borsa de treball, amb un 8,9.  

Banners