Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / El Barri de les Lletres i la Música presenta deu actuacions a Solsona durant la primera quinzena d’agost

El Barri de les Lletres i la Música presenta deu actuacions a Solsona durant la primera quinzena d’agost

UBIC i Empresaris per al Solsonès organitzen la segona edició d’un certamen que casa cultura i comerç

  • Enguany la programació creix amb un nou escenari, una cançó promocional i la figura del pregoner per fer difusió dels actes

Durant la primera quinzena d’agost, Solsona es convertirà, per segon any, en el Barri de les Lletres i la Música amb una desena d’actuacions. Carrers i places de la ciutat es convertiran en escenaris i establiments en prescriptors de llibres en una iniciativa que vol casar cultura i comerç, fomentar la lectura i promocionar artistes locals. S’han programat concerts i recitals a l’aire lliure, alhora que més d’una trentena de comerços tindran exposades obres literàries als aparadors, que es podran consultar a la Biblioteca Carles Morató. 

També a l’avinguda del Pont

Les cites culturals es concentraran entre el dimarts 3 i el dissabte 14 d’agost a les places de Sant Joan i Sant Isidre, el portal del Castell i el passeig del Pare Claret (davant del Casal de Cultura). Enguany, a més, s’hi afegeix un punt nou: el dissabte 7 d’agost s’estrenarà l’escenari de la placeta de l’edifici Piscis, a l’avinguda del Pont. La idea de l’organització, Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) i Empresaris per al Solsonès, és estendre el Barri de les Lletres i la Música a més zones de Solsona, més enllà del nucli antic.

En aquests espais s’hi podran veure recitals i actuacions musicals de Rosa M. Arrazola, Emma Ruca i Nora Jou; Mireia Costa i Elías Lleó; Montse Isanta i Eduard Gener; Laia Pujol i Alexander Aranda; La Quinta del Barrio; Marga Torres i Noemí Vilaseca; Lídia Soldevila i Martina Marsal; Alguer Vendrell; Alba Mascarella i Montse Riu; Gerard Enrique, Pau Cardona, Marc Iglesias i Roger Calduch. Les properes setmanes, es detallaran els continguts de cada espectacle i es presentarà la cançó del Barri de les Lletres i la Música, una de les novetats d’aquesta edició, que està en procés de gravació amb la participació d’artistes locals.

Un espai de lectura

Paral·lelament, la Biblioteca Carles Morató instal·larà una zona de lectura a l’exterior durant les mateixes dates amb les obres proposades pels establiments. A més, l’equipament també oferirà durant tot l’any una llista de recomanacions amb aquests títols. Hi ha diversos comerços que proposen un llibre i ambientaran l’aparador segons la història literària de l’obra.

Una altra novetat d’aquest any serà la incorporació de la figura del pregoner, que anunciarà els concerts i les propostes literàries dels comerços diàriament.

El Barri de les Lletres i la Música és una iniciativa per potenciar la cultura i el comerç locals. És un projecte de la UBIC i Empresaris per al Solsonès amb la col·laboració de l’Ajuntament de Solsona i l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, la Biblioteca Carles Morató i la Diputació de Lleida i el finançament de Solsona Co.

Banners