Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / El brot de la residència solsonina afecta un total de 63 usuaris

El brot de la residència solsonina afecta un total de 63 usuaris

Avui s’ha dut a terme un cribratge entre tot el personal per identificar possibles casos asimptomàtics

(AUTORIA: HPMC) Cribratge del personal, aquest matí

L’Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona ha detectat les darreres hores sis nous positius entre els usuaris, amb la qual cosa el total de residents contagiats ascendeix a 63 (el 73 per cent del total). És el resultat del cribratge realitzat ahir entre els 27 usuaris que fins ara havien donat negatiu a les proves. Des de primera hora, i de forma conjunta amb Bombers de la Generalitat, aquest matí s’han reestructurat les zones i al llarg de la jornada es desinfectaran les instal·lacions.

Així mateix, aquest matí s’ha fet un nou garbellament de COVID-19 a tot el personal amb la finalitat d’identificar possibles professionals asimptomàtics. De moment, són 18 les persones de l’equip que han causat baixa per coronavirus les últimes setmanes. El president de la Fundació Hospital Pere Màrtir Colomés, el bisbe Xavier Novell, agraeix l’esforç extraordinari en la dedicació de recursos humans i materials per a la gestió del brot per part de diversos ens i institucions. Així, per exemple, reconeix la tasca dels professionals del Centre Sanitari en els cribratges d’ahir i d’avui i la cessió de material per part de la parròquia per calefactar la zona de les proves d’aquest matí.

Solidaritat del Gremi d’Hostaleria

La residència i les institucions locals agraeixen la solidaritat del Gremi d’Hostaleria del Solsonès que, davant el brot declarat la setmana passada, ofereix places d’allotjament dels seus establiments associats en cas que facin falta llits per atendre tant els usuaris de l’Hospital Pere Màrtir Colomés com els del sociosanitari del Centre Sanitari. És una opció que des del comitè de seguiment del brot s’agraeix i en valorarà la seva necessitat.   

Aquests dies s’està reorganitzant el personal i reforçant amb la incorporació de nous professionals en diferents àmbits i torns. L’equip d’intervenció ràpida, format per tècnics de Salut Pública, epidemiologia, atenció primària, el delegat de residències i la direcció del centre i activat des del començament del brot, ha facilitat la recerca de personal auxiliar de geriatria.

arxivat sota: ,

Banners