Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / El Centre Sanitari del Solsonès inicia les proves amb tests d’antígens que permeten obtenir resultats de la COVID en quinze minuts

El Centre Sanitari del Solsonès inicia les proves amb tests d’antígens que permeten obtenir resultats de la COVID en quinze minuts

Es tornen a disparar els positius, amb 47 casos nous en una setmana

El Centre Sanitari del Solsonès ha iniciat la detecció de coronavirus mitjançant tests d’antígens, una prova que consisteix a recollir una mostra nasal i posar-la en un reactiu que proporciona un resultat ràpid, en un període de 15 minuts, i amb una fiabilitat del 99%. Aquestes proves, que complementaran les PCR que s’estan realitzant actualment, es faran únicament als pacients simptomàtics de menys de cinc dies d’evolució.

Pel què fa als positius registrats a la comarca, de dilluns passat fins a diumenge s’han detectat 47 positius a partir de 247 proves PCR, la majoria amb símptomes lleus, llevat de dos casos que requereixen control hospitalari. A Solsona, concretament, s’ha tornat a disparar l’índex del risc de rebrot, que ascendeix als 1.142 punts. Un dels últims positius diagnosticats és una persona usuària de la residència Pere Màrtir Colomés, motiu pel qual s’està fent un cribratge a tot el personal i residents.

Pel què fa als grups escolars, aquest cap de setmana i avui han acabat el confinament grups de Setelsis, l’Institut Francesc Ribalta, Arrel Primària i la llar d’infants Els Petits Gegants. A partir de demà es confinaran 1r d’ESO i cicle formatiu de Jardineria de l’Institut i el cicle formatiu d’Informàtica d’Arrels.

Des del Centre Sanitari del Solsonès, se segueix demanant a la població que prengui totes les mesures necessàries per frenar el contagi.

arxivat sota: ,

Banners