Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / El consistori solsoní es compromet a impulsar la paritat en l’oferta cultural

El consistori solsoní es compromet a impulsar la paritat en l’oferta cultural

El Ple dona suport a una moció d’ApS-CUP que fixa establir “una quota mínima per a actes de rellevància social”
(ARXIU. Foto de Marc Ramonet) Els concerts per a joves és on es detecta menys presència de dones damunt dels escenaris

(ARXIU. Foto de Marc Ramonet) Els concerts per a joves és on es detecta menys presència de dones damunt dels escenaris

A partir de la propera Festa Major, segons va avançar l’alcalde, l’Ajuntament de Solsona treballarà per impulsar la paritat en l’oferta cultural. El Ple municipal va aprovar ahir al vespre per unanimitat una moció presentada en aquest sentit pel grup d’ApS-CUP. Entre altres compromisos, això suposa que s’establirà “una quota mínima” de dones damunt l’escenari en els actes “de rellevància social” organitzats pel consistori.

El text parteix de la constatació de la infrarepresentació de les dones en l’oferta cultural de Solsona, arran d’un informe sobre les activitats culturals de la ciutat realitzat per la CUP. Durant el 2016, a tall d’exemple, les dones no arribaven a representar ni el 40 per cent dels ponents de xerrades i cursos, i els grups musicals formats exclusivament per dones només eren el 7 per cent, mentre que en la música adreçada al públic jove, hi havia tan sols una dona dins el grup en un 12 per cent dels casos.

Per això, i a fi de lluitar contra la desigualtat de gènere en tots els àmbits, l’Ajuntament s’ha compromès a programar amb criteris de paritat projectes culturals i activitats com xerrades, concerts, arts escèniques, cinema o exposicions. També traslladarà aquests criteris paritaris a altres iniciatives a les quals dona suport. A més, l’Ajuntament recollirà en un informe anual el volum d’homes i dones que participen en aquest tipus de convocatòries i establirà una quota mínima.  

El Ple municipal també va adherir-se ahir formalment a la campanya de prevenció de les agressions sexistes “Fem-nos lliures”, impulsada pel Grup de Gèneres del Casal Popular La Fura. Tal com va exposar la regidora de Polítiques d’Igualtat, Yasmina Valderrama, és important que s’hi sumi el consistori com a institució “per sensibilitzar la població i potenciar el respecte i la convivència” en tots els actes d’oci. A partir d’ara, en les activitats d’oci nocturn realitzades en espais públics l’Ajuntament facilitarà que s’hi pengin cartells de prevenció i s’habilitarà un espai on hi haurà persones o col·lectius formats per assessorar en aquesta matèria, entre d’altres.

Altres mocions

El Ple va donar llum verda unànime també a una moció en defensa de les pensions, que se suma a les reivindicacions de les organitzacions sindicals CCOO i UGT; una altra que reitera el compromís amb l’escola catalana i el model d’immersió lingüística; una del PDeCAT per instar el govern estatal a rescabalar els imports que va deixar de rebre la Generalitat des del 2008 per subvencionar l’educació de 0 a 6 anys, i un text d’adhesió de l’Ajuntament a la Xarxa de Memòria i de Prevenció del Feixisme Mai Més.

Banners