Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / El CTFC estreny la col·laboració amb Solsona amb l’entrada de l’Ajuntament al Consorci

El CTFC estreny la col·laboració amb Solsona amb l’entrada de l’Ajuntament al Consorci

En el primer trimestre de cada any es definiran les accions de promoció econòmica en què participarà l’ens de recerca

L’actualització anual de l’anuari socioeconòmic de Solsona; la cessió d’ús a l’Ajuntament d’instal·lacions de l’edifici situat al Seminari i, sempre que hi hagi disponibilitat, d’espais de l’equipament central del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, a més de la participació de l’ens de recerca en diversos projectes i estudis locals de promoció econòmica. Aquestes són algunes de les contraprestacions per al consistori de la seva entrada al Consorci, que suposarà una aportació municipal anual de 16.000 euros –la meitat en el cas de l’exercici en curs. El Ple municipal ha aprovat per unanimitat el conveni que estableix les condicions d’adhesió.

El plenari de divendres passat va ratificar els darrers passos per fer efectiva una petició que l’Ajuntament va aprovar el setembre del 2016, després de diversos intents anteriors, i la Junta del CTFC va acceptar formalment el mes de març. Tal com assenyala el regidor de Promoció Econòmica, Lluís-Xavier Villaró, “aquesta ha estat una reivindicació històrica, perquè és important per a la ciutat ser a la junta de l’ens”. Per al primer tinent d’alcalde, “el Centre ha d’aportar molt més a les empreses de la ciutat i l’entorn, sobretot en l’àmbit de la transferència tecnològica”. En aquest sentit, el conveni, que té una vigència de quatre anys, “posa les bases perquè la col·laboració entre el CTFC i la ciutat sigui el més fructífera possible”.

Cessió d’ús d’instal·lacions per a activitats de desenvolupament local

Pel que fa a la cessió d’ús per a activitats a les instal·lacions del Seminari, preferentment situades a la primera planta, Villaró deixa clar que no es tracta de traslladar-hi la seu de l’Agència de Desenvolupament Local, sinó d’organitzar-hi activitats vinculades a la promoció econòmica. Com a exemple, esmenta la possible creació d’un espai de coworking, una demanda plantejada pels agents econòmics. Així mateix, pel que fa a la realització d’estudis per part de l’ens presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, s’alinearan a les necessitats que es detectin en el pla de treball de l’Agència.

A petició del grup municipal d’ApS-CUP, que trobava a faltar més concreció sobre la materialització de la cooperació del CTFC, s’ha afegit un punt en el conveni que estableix que durant el primer trimestre de cada any es convocarà una reunió per definir les accions d’emprenedoria i desenvolupament local en què es treballarà.

El govern municipal destaca que tots els membres del Consorci han de fer una aportació monetària i les condicions d’adhesió de l’Ajuntament “són beneficioses per a ambdues parts”, en paraules del regidor d’Hisenda i Administració, Ramon Xandri. El Ple municipal també va donar el vistiplau al nomenament, fins a final del mandat, dels regidors Lluís-Xavier Villaró i Ramon Xandri com a representants del consistori a l’òrgan de govern del CTFC.

Banners