Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / El dia 14 s’obrirà a Solsona la convocatòria d’ajuts per reformar habitatges destinats a lloguer social

El dia 14 s’obrirà a Solsona la convocatòria d’ajuts per reformar habitatges destinats a lloguer social

L’Ajuntament subvencionarà fins a 6.000 euros per pis amb obres executades durant aquest any

Els titulars de pisos buits de Solsona que durant el 2023 hagin fet obres de rehabilitació per destinar-los a lloguer social podran sol·licitar acollir-se als ajuts de la regidoria d’Habitatge a partir del 14 de novembre. Es concedirà el 50 per cent de la despesa fins a un màxim de 6.000 euros per pis.

L’objectiu de la convocatòria, segons les bases aprovades unànimement pel Ple de final de setembre, és mobilitzar el parc privat d’habitatges buits per tal que els seus propietaris duguin a terme les obres de posada a punt i se n’acabin formalitzant contractes d’arrendament. D’aquesta manera es vol incrementar l’oferta d’habitatges de lloguer a un preu assequible. Per això s’hi podran acollir els pisos on s’hagin fet obres durant aquest any i de nova incorporació a la borsa d’habitatge municipal amb una durada mínima de cinc anys, en el cas de persones físiques, o de set, en el de persones jurídiques. 

Són subvencionables despeses derivades de l’adequació del pis per aconseguir-ne les condicions mínimes d’habitabilitat, el condicionament d’instal·lacions de serveis segons la normativa vigent, l’arranjament de banys i cuines, la millora de l’aïllament tèrmic i acústic, així com treballs de manteniment i conservació de parets, terres, portes i finestres.

29.000 euros de dotació pressupostària

La sol·licitud s’haurà de presentar preferentment de forma telemàtica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament (https://solsona.eadministracio.cat). Des de l’oficina d’habitatge es farà l’acompanyament necessari en la tramitació. Els ajuts s’atorgaran a través de concurrència no competitiva per rigorós ordre d’entrada de la sol·licitud fins que s’exhaureixi la dotació pressupostària, que és de 29.000 euros. 

L’any passat es van acollir a aquests ajuts municipals vuit habitatges que han passat a formar part de la borsa municipal.

arxivat sota:

Banners