Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / El Ple de Solsona aprova l’adequació de l’ordenança de la plusvàlua a la nova normativa estatal

El Ple de Solsona aprova l’adequació de l’ordenança de la plusvàlua a la nova normativa estatal

Es manté el tipus impositiu actual del 22% i la bonificació del 50% en transmissions per a descendents i ascendents de primer grau i cònjuges

El Ple municipal de Solsona ha donat llum verda a la modificació de l’ordenança reguladora de l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana, conegut com la plusvàlua, per adaptar-la als nous criteris de càlcul establerts per l’Estat. A efectes pràctics, però, es mantenen el tipus de gravamen actual, que és del 22%, i la bonificació del 50% en les transmissions per causa de mort a favor dels descendents de primer grau, cònjuges i ascendents de primer grau.  

El regidor d’Hisenda, Ramon Xandri, va explicar que s’assumeix íntegrament l’ordenança fiscal tipus de la Diputació de Lleida. També es va comprometre a revisar els col·lectius als quals s’aplica la bonificació per a la propera revisió de taxes i impostos, la tardor vinent. I és que tots els grups municipals van votar a favor de la proposta, excepte ApS-CUP, que s’hi va posicionar en contra en bona mesura per considerar que s’hauria de fixar el màxim de gravamen (30%) i bonificar fins al 95% els col·lectius esmentats, així com convivents de parelles de fet o cuidadors que han conviscut amb el causant durant almenys dos anys, entre d’altres. Igualment, els cupaires troben a faltar en el redactat la definició d’habitatge habitual i clàusules que limitin l’especulació.  

Tant l’alcaldessa, Judit Gisbert, com el regidor d’Hisenda van al·legar que la urgència rau en l’obligació d’adequar l’ordenança al nou marc normatiu, però no serà fins a la tardor que s’abordaran els aspectes més polítics dels tributs, quan s’hagin d’aprovar per al 2023. “Des d’ara i fins a l’octubre podem estudiar què retoquem”, en funció també de la repercussió econòmica que puguin tenir per a les arques municipals, va dir Ramon Xandri.

Banners