Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / El Ple dona llum verda al projecte bàsic del nou tanatori de Solsona

El Ple dona llum verda al projecte bàsic del nou tanatori de Solsona

El PDeCAT en critica el pressupost, d’1,5 milions d’euros, mentre que el govern municipal matisa que és “orientatiu”

El projecte bàsic del nou tanatori municipal de Solsona, que es construirà a l’espai de l’antic Club Sant Jordi, ha estat aprovat en el darrer Ple municipal amb els vots favorables del govern i el grup d’ApS-CUP i sense el suport del PDeCAT, que amb un import aproximat d’1,5 milions d’euros, considera que és una obra inassumible per a la ciutat.

El nou tanatori, projectat per l’arquitecta Anna Grau, és previst que disposi de tres sales de vetlla, amb la possibilitat d’ampliar-les fins a cinc, una sala de cerimònies amb una capacitat per a 190 persones, un vestíbul, dos patis interiors, un espai exterior d’ús privat i lavabos, a més de les dependències d’ús restringit per al personal. Després d’estudiar les patologies existents a l’equipament actual, l’arquitecta opta per l’enderroc dels tancaments i l’aprofitament de l’estructura de pilars i coberta.

La regidora d’Urbanisme, Rosó Barrera, defensa que “es tracta d’un projecte molt necessari per a Solsona”, recollit en el Pla de mandat. Assegura que s’ha realitzat un estudi a fons de l’edifici existent, inclòs el de patologies, i que la redacció del projecte bàsic s’ha fet “tenint en compte les necessitats presents i futures”. A més, s’ha intentant “aconseguir una zona agradable, aprofitant al màxim la llum natural”.

Des de l’oposició, el posicionament ha estat divers. El PDeCAT considera precipitat que el projecte bàsic es presenti a un any de finalitzar el mandat, ja que “hi ha molts aspectes per tancar encara”, segons el seu portaveu, Marc Barbens, “i més amb aquest nivell d’inversió”. Barbens reclama un projecte més consensuat i que s’estudiïn les possibilitats tècniques d’abaratir-lo. “Estem d’acord en la necessitat de tenir un nou tanatori. I hi hauríem votat a favor si el cost hagués estat un altre”, va dir en el plenari.

En aquest sentit, Rosó Barrera va replicar que es tracta d’un “import orientatiu i pot ser que en el projecte executiu difereixi bastant, ja que en el bàsic es calcula en base a uns coeficients”. Igualment, l’alcalde, David Rodríguez, va oferir als demòcrates la possibilitat de tornar-se a reunir amb l’arquitecta per resoldre possibles dubtes de caràcter tècnic.

La CUP, per la seva banda, també comparteix la necessitat de dotar el servei d’unes noves instal·lacions i respecta que “la ciutadania, amb el seu vot a les eleccions municipals passades, escollís amb majoria absoluta” un partit que va proposar ubicar-lo a l’edifici de l’antic Club Sant Jordi. El portaveu cupaire, Òscar Garcia, recorda que la seva formació és més partidària de referendar un projecte d’aquesta envergadura mitjançant les eines del reglament de participació. No obstant això, s’hi posiciona a favor. Així mateix, emplaça l’executiu municipal a donar compliment a mocions aprovades anteriorment i estudiar la viabilitat d’instal·lar una caldera de biomassa al nou equipament.   

arxivat sota: ,

Banners