Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / El Ple municipal solsoní aprova les retribucions de l’alcalde i regidors amb el suport de JxS i el PSC

El Ple municipal solsoní aprova les retribucions de l’alcalde i regidors amb el suport de JxS i el PSC

ApS-CUP vota en contra els sous “per coherència” amb el seu codi ètic

  • El govern estudiarà com incorporar els regidors de l’oposició en l’assignació dels barris

L’alcalde de Solsona, David Rodríguez, tornarà a tenir una dedicació exclusiva, per a la qual percebrà 47.817,69 euros bruts anuals. La número 2 del govern, portaveu i regidora d’Urbanisme, Obres Públiques i Serveis Municipals, Rosó Barrera, la tindrà parcial del 70 per cent, per a la qual tindrà una remuneració de 29.791,29 euros bruts, i Joan Parcerisa, regidor de Comunicació i Noves Tecnologies, Transparència i Participació, Esports i Joventut, tindrà una dedicació del 30 per cent amb un sou de 12.767,70 euros. El Ple del cartipàs, celebrat ahir al vespre, va aprovar les retribucions proposades per ERC amb el suport de Junts per Solsona i el PSC, mentre que ApS-CUP hi va votar en contra.

Tal com va explicar l’alcalde, la seva retribució s’ha fixat en funció del que estableix la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per als municipis d’entre 5.000 i 10.000 habitants, que també preveu un increment del 6,3 per cent respecte de fa quatre anys. Aquest ha estat el mateix percentatge aplicat als sous i indemnitzacions de tots els regidors.

El grup municipal d’ApS-CUP no va donar-hi suport “per coherència amb el codi ètic” signat pels candidats de la formació, que fixa una retribució màxima per als regidors amb dedicació exclusiva d’entre 1.500 i 1.860 euros mensuals. Junts per Solsona, per la seva banda, va demanar a Rosó Barrera i Joan Parcerisa que, en tant que tindran més dedicació que la resta, informin més l’oposició de la gestió de govern.   

Els portaveus dels grups municipals, excepte Rosó Barrera, és a dir, Marc Barbens (JxS), Pilar Viladrich (ApS-CUP) i Encarna Tarifa (PSC), tindran una assignació per assistència a les sessions de la comissió informativa i la comissió especial de comptes de 157,50 euros bruts per sessió.

La indemnització amb un increment superior, més del doble respecte de fa quatre anys, és la que percebran els regidors per assistència als plens –llevat dels que tenen dedicació–, que s’equipara a l’anterior i serà també de 157,50 euros bruts per sessió. Els plens ordinaris tornaran a celebrar-se el darrer dijous dels mesos senars a les nou del vespre, tal com s’havia fet tradicionalment. Aquesta és la mateixa quantitat que cobraran els tinents d’alcalde, excepte Rosó Barrera, per assistir a les sessions de la Junta de Govern Local, que tindran lloc cada dilluns. Pel que fa als grups municipals, s’han fixat 150 euros mensuals per grup i 75 euros mensuals per regidor.

En el Ple d’ahir es va donar compte del nomenament de tinents d’alcaldia, els membres de la Junta de Govern Local, el repartiment de regidories i l’assignació de regidors als barris. La primera tinent d’alcaldia és Rosó Barrera; el segon, Ramon Montaner; la tercera, Judit Gisbert, i el quart, Ramon Xandri. La resta d’edils del govern municipal podran participar a la Junta de Govern Local sense indemnització.

L’alcalde es queda Governació

Quant al repartiment de regidories, l’alcalde continuarà assumint Acció Social, que passa a denominar-se Afers Socials, i, a més, Governació; Rosó Barrera manté Urbanisme, Obres Públiques i Serveis Municipals; Ramon Montaner serà regidor de Desenvolupament Local (anteriorment, Promoció Econòmica), Medi Ambient i Parcs i Jardins; Judit Gisbert, d’Educació, Cultura, Salut i Igualtat; Ramon Xandri, d’Hisenda i Administració, Serveis Funeraris i Nucli Antic i, a partir d’ara, de la nova regidoria d’Habitatge; Sara Alarcón del Vinyet i, finalment, Joan Parcerisa de Comunicació i Noves Tecnologies, Transparència i Participació, Esports i Joventut.

El portaveu de Junts per Solsona, Marc Barbens, va subratllar el canvi en la regidoria de Cultura: “després de 12 anys amb la mateixa persona és bo que hi hagi una oxigenació”. Per contra, va constrastar la “sobrecàrrega de regidories” de Joan Parcerisa amb l’única de la qual es responsabilitza Sara Alarcón. En aquest sentit, l’alcalde va argumentar que la intenció és que Alarcón se centri en les qüestions més d’àmbit comarcal: “el Consell i el Centre Sanitari exigeixen una forta dedicació”.

Sobre el nom de la regidoria d’Igualtat

D’altra banda, l’alcalde es va comprometre a estudiar juntament amb Judit Gisbert el possible canvi de nom de la regidoria d’Igualtat a proposta de la CUP. Pilar Viladrich va defensar la idoneïtat de denominar-la regidoria de Feminismes. “El llenguatge no és neutre i considerem que parlar d’igualtat obvia la diferència, i cal atendre-la per aplicar mesures de discriminació positiva”. Per als cupaires, el canvi de nom suposaria avançar en un nou paradigma per a la lluita contra les desigualtats, “i més si es vol optar a aconseguir el distintiu d’igualtat de gènere”. Encarna Tarifa discrepa sobre aquesta visió. La regidora socialista és del parer que “Igualtat engloba totes les diferències, mentre que feminismes només comprèn un sector”.   

Pel que fa al repartiment de barris entre els regidors, l’executiu també valorarà com incorporar representants de l’oposició en aquest àmbit arran d’una petició de Marc Barbens a la qual també es van afegir el PSC i la CUP. Per ara, Rosó Barrera queda adscrita al Mirasol, Cal Llarg, el Camp i Tossal i Serrat d’en Mingo; Ramon Montaner, als polígons industrials, Creu de Sant Joan i el Pont i la carretera de Sant Llorenç; Judit Gisbert, a Sant Ramon, la Plana i Torregassa; Ramon Xandri, als Masos, el Turó de Sant Magí i la zona esportiva i el nucli antic; Sara Alarcón al Vinyet i el Camp del Molí, i Joan Parcerisa, a Cal Xuxa, la Creu Blanca i el carrer de les Vinyes i la Cabana d’en Geli.    

Aps-CUP va reconèixer l’encert de la figura del regidor de barri per copsar les necessitats del carrer i va demanar al govern el compromís de redactar una acta de cada visita de barri i de facilitar-ne la documentació a la resta de formacions. L’alcalde va acceptar-ho, tot i recordar que aquestes trobades periòdiques són obertes a tots els regidors. “No hi ha cap interès a amagar res”.   

arxivat sota: , , , , ,

Banners