Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / El poeta i pastor lloberenc Pep Divins presenta un llibre-objecte a la biblioteca solsonina

El poeta i pastor lloberenc Pep Divins presenta un llibre-objecte a la biblioteca solsonina

S’ha fet un tiratge de 25 exemplars numerats impresos manualment al taller de l’artista Marta Ricart, ja esgotats, i una segona edició més senzilla

Els quaranta-vuit noms de l'amor, de Pep Divins (Llobera, 1951), és un llibre-objecte d'edició artesana que presenta els poemes sense enquadernar dins d'una capsa de fusta perquè cada lector en faci la seva pròpia ordenació. El seu caràcter aleatori, segons l'autor, és important. Es presenta aquest divendres a les set del vespre al saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató.

Es tracta d'una selecció de poemes del manuscrit Els 365 noms de l'amor vestida amb l'art de Marta Ricart (Edicions A pams) en un llibre imprès a mà amb matrius de fusta gravades amb làser, tinta litogràfica i un tòrcul de gravat. Els poemes s’acompanyen de tres xilografies gravades amb matrius de fusta d’avet i estampades amb la tècnica japonesa moku-hanga. Ja se n'ha esgotat un tiratge de 25 exemplars numerats i cap d'ells és igual, en tant que han estat editats de forma totalment manual i artesana -es pot consultar a la Biblioteca Carles Morató, a l'Arxiu Comarcal del Solsonès i al Museu de Solsona. Per això se'n prepara una edició més senzilla i assequible. L'acte de presentació anirà a càrrec del propi autor, Marta Ricart i la cantant Montserrat Isanta.

Amb una vida dedicada a guardar el ramat d'ovelles, observar la natura, llegir i escriure poemes i aforismes, Pep Divins ha publicat anteriorment El llevat de la vida (2018), El pòsit dels dies (2014) i Invitació al folk (1980).

 

Acte: Presentació del llibre-objecte Els quaranta vuit noms de l’amor, de Pep Divins
Dia: divendres 16 de desembre
Hora: 19 h
Lloc: saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató

Banners