Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / El programa solsoní ‘Salut, consciència i moviment’ incorpora ioga de la feminitat i dansa del ventre

El programa solsoní ‘Salut, consciència i moviment’ incorpora ioga de la feminitat i dansa del ventre

S’han obert les inscripcions a totes les activitats a l’Oficina d’Atenció Ciutadana municipal
(ARXIU. Foto particular) Anna Herms és la professora que conduirà la sessió de ioga

(ARXIU. Foto particular) Anna Herms és la professora que conduirà la sessió de ioga

Ioga de la feminitat, disciplina que uneix els beneficis de la pràctica del ioga amb eines d’autoconeixement del cos femení, és una de les principals novetats del programa “Salut, consciència i moviment” d’aquest any. L’altra incorporació és un curs d’iniciació a la dansa del ventre conscient. Aquesta setmana s’obren les inscripcions a aquesta oferta organitzada per les regidories de Salut i Polítiques d’Igualtat i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Solsonès, que repeteix propostes sobre paternitat conscient i els cursos de taitxí.

El taller de ioga de la feminitat s’ofereix en una única sessió, de quatre hores de durada, que s’impartirà el dissabte 16 de març de dos quarts de deu a dos quarts de dues a la sala d’actes del Casal de Cultura i Joventut. Anirà a càrrec d’Anna Herms, professora de ioga, meditació i sexualitat femenina i el preu és de 10 euros.

A la tardor, amb una durada de quatre sessions, s’organitzarà el taller de dansa del ventre conscient, que conduirà la psicoterapeuta Sofia Cricchio. Es concep com una formació que permet connectar el moviment, la respiració i la consciència del propi cos. S’impartirà els dissabtes 5, 19 i 26 d’octubre i 9 de novembre de deu a dotze a l’auditori de la sala Polivalent. El preu, en aquest cas, és de 20 euros.

Es manté l’aposta per la paternitat conscient

Fomentar la coresponsabilitat en la cura dels infants i oferir eines als pares per a un paternitat conscient s’ha convertit en una prioritat del programa. És per això que, per segon any consecutiu, es proposen dos tallers especialment adreçats al públic masculí, concretament a pares amb infants de 0 a 12 anys.

Aquestes activitats s’impartiran durant el mes de novembre. El primer taller, el dia 9, oferirà eines d’entrenament per a l’educació dels infants i anirà a càrrec de la psicòloga, coach i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona Hermína Gomà. Un segon taller, amb data i professor/a pendents de concretar, se centrarà en la intel·ligència emocional. Es duran a terme en l’horari de matí al saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató i el preu d’inscripció de cada taller és de 10 euros.

Dues edicions més de taitxí

Els cursos de taitxí són un dels pilars del programa “Salut, consciència i moviment”, una oferta fixa de cada any per satisfer la demanda. És una opció escollida per homes i dones que busquen una pràctica que permeti relaxar el cos i la ment. L’instructor és David Cifré i se’n faran dues edicions, una del 12 de febrer al 28 de maig, els dimarts setmanalment, i una altra de l’1 d’octubre al 17 de desembre. En ambdós casos es pot escollir entre el grup de matí, d’un quart d’onze a tres quarts de dotze, i el de tarda, de sis a dos quarts de vuit, sempre a l’auditori de la Sala Polivalent. La inscripció costa 45 euros.

Les places per a aquest ventall d’activitats són limitades. Aquesta setmana se n’han obert les inscripcions a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament (973480050 / ajuntament@ajsolsona.cat). El fulletó amb tot el programa es pot descarregar en línia dins l’apartat “Àrees” i el subapartat “Polítiques d’Igualtat”. Per a més informació sobre cada proposta, es pot contactar amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Solsonès (973483234 / siad@elsolsones.cat).

arxivat sota: ,

Banners