Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / El psicòleg i escriptor Joan Riart dona una cinquantena de publicacions a la Biblioteca Carles Morató de Solsona

El psicòleg i escriptor Joan Riart dona una cinquantena de publicacions a la Biblioteca Carles Morató de Solsona

L’Ajuntament i l’autor signen un conveni per posar les obres a disposició dels usuaris de l’equipament

Durant els darrers quatre anys, el psicòleg i escriptor Joan Riart i Vendrell, nascut a Lladurs, ha fet una donació de 48 publicacions, de les quals és autor o coautor, a la Biblioteca Carles Morató de Solsona. Aquest matí ho han formalitzat mitjançant un conveni Riart i l’alcalde, David Rodríguez, acompanyats de la directora de l’equipament cultural, Ester Barniol.

Les obres de Joan Riart se centren en dos àmbits, el de la psicologia i l’educació, d’una banda, i el de la història i els costums locals i comarcals del Solsonès, de l’altra –ha escrit la trilogia Remeis i aprendre de l’experiència, Els de Dalt i els de Baix i Cartes de l’Isidre a l’Isidre. Tal com es recull en el conveni de donació, tant l’Ajuntament solsoní com el propi autor consideren interessant posar aquests volums a disposició dels usuaris de la biblioteca. L’acord regula també la donació de les obres que d’ara endavant publiqui Joan Riart.  

L’Ajuntament, per la seva banda, mitjançant la biblioteca, s’obliga a inventariar totes les publicacions i col·locar-les en el lloc on es consideri més adient, que és la col·lecció local. Atès que en tots els casos només es disposa d’un exemplar, i per petició expressa de l’autor, aquestes publicacions es podran consultar a la sala i restaran excloses de préstec.  

D’acord amb el conveni rubricat avui, el consistori també col·laborarà en l’edició de les obres sobre història, costums o narracions del Solsonès i de psicologia i educació, mitjançant la compra d’un nombre determinat d’exemplars o la coedició de la publicació.

Banners