Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / El radar pedagògic mòbil de Solsona redueix en prop de dos punts el percentatge de vehicles amb excés de velocitat

El radar pedagògic mòbil de Solsona redueix en prop de dos punts el percentatge de vehicles amb excés de velocitat

El punt on s’ha detectat un canvi més important de comportament és a la zona escolar de l’avinguda del Cardenal Tarancón

  • A la carretera de Sant Llorenç es detecten velocitats iguals o superiors als 99 km/h
  • La regidoria de Governació sospesa la possibilitat d’instal·lar radars sancionadors

El radar pedagògic de velocitat mòbil adquirit per la Policia Local de Solsona la primavera passada ha fet reduir una mitjana de prop de dos punts percentuals el volum de vehicles amb excés de velocitat als tres indrets on s’ha col·locat entre els mesos d’abril i juliol, al carrer del Vall Fred, l’avinguda del Cardenal Tarancón i la carretera de Sant Llorenç. Ho posa de manifest el primer informe sobre les dades extretes d’aquest sistema, que té per objectiu dissuadir els conductors d’excedir la velocitat permesa sense haver de sancionar, al mateix temps que registra el volum de trànsit de la via i en realitza estadístiques automàtiques setmanals.   

L’alcalde i responsable de Governació, David Rodríguez, es mostra satisfet dels primers resultats del radar: “Si aconseguim que els conductors prenguin consciència dels límits de velocitat i s’hi ajustin i, alhora, recollim informació pràcticament al moment del trànsit dins el municipi i els punts on cal incidir més, el sistema ja val la pena”.

A l’avinguda del Cardenal Tarancón a l’altura de l’escola Setelsis és on s’ha detectat un canvi més important de comportament arran de la instal·lació del radar, que indica la velocitat a la qual circulen els vehicles en un panell, en verd, vermell o fent pampallugues. En una setmana amb la tapa baixada del radar, el 74 per cent dels vehicles que van passar per aquesta via, amb un màxim permès de 20 km/h, ho van fer amb excés de velocitat, un percentatge que va reduir-se fins al 70 per cent durant una setmana en què la tapa del panell estava pujada i, per tant, visible per als conductors. La major part de conductors que sobrepassava el límit permès ho feia per sota dels 30 km/h.

El juliol el radar es va instal·lar a la carretera de Sant Llorenç, arran d’algunes queixes veïnals de la Cabana d’en Geli sobre de l’excés de velocitat del trànsit rodat. Precisament, aquest és el punt més problemàtic dels quatre on s’ha col·locat fins ara aquest mecanisme. Si bé el radar ha fet minvar un punt el percentatge de vehicles que circulen per sobre de la velocitat permesa, passant del 37,3 per cent al 36,2 per cent, en una setmana 260 vehicles hi han circulat a més de 55 km/h, dels quals quatre han igualat o superat els 99 km/h –circular al doble de la velocitat permesa és delicte penalment punible.

En aquest punt de la xarxa viària solsonina, per tant, s’ha confirmat “l’existència d’un problema greu d’excés de velocitat”, adverteix el cap de la Policia Local, Josep Garcia. A més dels controls periòdics, es considera necessari posar-hi remei a partir de les obres del nou vial, que aniran a càrrec de la Diputació de Lleida, titular de la carretera.          

A la carretera de Bassella

“Segurament també detectarem excessos de velocitat a l’entrada al municipi per la carretera de Bassella”, concretament a l’altura de l’estació d’autobusos. El radar s’hi instal·larà abans de final de mes. Les dades contrastaran amb les que es recolliran a la carretera de Torà, on es troba aquests dies sense que s’hi produeixin infraccions per velocitat.

La regidoria de Governació està valorant la possibilitat d’instal·lar radars sancionadors en determinades vies, com les carreteres de Sant Llorenç o de Bassella, una opció que és damunt la taula i que informes com aquest darrer serveixen per sospesar.

Banners