Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / El Servei Municipal d’Aigua solsoní comença la segona fase d’implantació de la telelectura amb 800 nous comptadors

El Servei Municipal d’Aigua solsoní comença la segona fase d’implantació de la telelectura amb 800 nous comptadors

Properament una app permetrà als abonats controlar el consum i rebre alertes

El Servei Municipal d’Aigua de Solsona ha començat els treballs de substitució de 800 comptadors convencionals per uns altres de telelectura. És la segona fase d’implantació d’aquesta nova tecnologia des que va iniciar-se el procés el 2015. Aquesta operació també s’acompanya de l’ampliació de la xarxa d’antenes per facilitar la captació remota de les dades dels comptadors.

Aquesta renovació té per objectius agilitar el procés de recollida de les lectures trimestrals; reduir costos i hores de personal; aconseguir un control més exhaustiu dels consums reals; detectar més fàcilment possibles fraus per manipulació de comptador, millorar l’accessibilitat i seguretat del servei i guanyar eficiència en la resolució d’incidències de la xarxa d’aigua potable. A més, la telelectura s’associa a nous serveis de gestió de dades tant per a l’ús intern del Servei Municipal d’Aigua com per als abonats.

En aquest sentit, s’està acabant de desenvolupar una aplicació, en aquests moments en fase de proves, que permetrà a la ciutadania amb aquest tipus de comptador conèixer de manera instantània els seus consums i disposar d’alertes en casos d’excessos o fuites i d’incidències a la xarxa.

Procés completat en cinc anys

Aquesta operació de renovació de la xarxa ha suposat una inversió de 93.500 euros. Segons explica la regidora de Serveis, Rosó Barrera, la idea és que els 800 nous comptadors estiguin instal·lats abans de final d’any i que en un període màxim de cinc anys es completi la substitució dels aproximadament 4.530 aparells de la ciutat. Actualment n’hi ha 1.100 que funcionen amb la nova tecnologia.     

Rosó Barrera, d’altra banda, aprofita per recomanar a la població que sol·liciti el canvi de factura en paper per la versió que s’envia exclusivament per correu electrònic a fi d’estalviar costos i disposar del rebut amb immediatesa. Es pot demanar enviant un correu electrònic a ajuntament@ajsolsona.cat, o bé presencialment a l’OAC municipal.

arxivat sota: ,

Banners