Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / El Solsonès activa dos grups de suport emocional per a la comunitat ucraïnesa

El Solsonès activa dos grups de suport emocional per a la comunitat ucraïnesa

Es vol donar servei a la població originària d’Ucraïna que ja vivia a la comarca abans de la guerra, d’una banda, i a les persones que acaben d’arribar, de l’altra

Acompanyar i donar eines a la comunitat ucraïnesa per sostenir el dolor i gestionar la incertesa i la ràbia que genera la situació que es viu al seu país són alguns dels objectius dels dos grups de suport emocional que s’activen aquesta primavera al Solsonès.

El primer grup, adreçat a la població d’origen ucraïnès que ja residia a la comarca abans que esclatés el conflicte, començarà a oferir el servei aquest dissabte, dia 23, i continuarà els dies 30 d’abril i 7 de maig en horari de deu a dotze del migdia a la sala cultural de l’Ajuntament de Solsona. Conduiran les sessions les terapeutes Montserrat Cases i Rut Vilella.

Pensant en aquelles persones que acaben d’arribar, majoritàriament dones amb infants a càrrec, es posa en marxa un altre grup, que es trobarà els dissabtes 30 d’abril i 7 de maig a la sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal del Solsonès i que conduirà el psicòleg Maksym Sokhatskyy. La primera sessió tindrà per objectiu donar eines per a la gestió emocional de les persones adultes i la segona sessió se centrarà en com acompanyar els infants en tot aquest procés.

Tant en un cas com en l’altre, les persones interessades hauran de confirmar l’assistència trucant al 973483234 (Serveis Socials Bàsics del Solsonès). És una iniciativa del Pla de Ciutadania i de les Migracions, del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) del Consell Comarcal del Solsonès i de l’Ajuntament de Solsona. Hi dona suport la Diputació de Lleida a través del Pla econòmic als consells comarcals per a la promoció de les polítiques d’Igualtat i la incorporació de la perspectiva de gènere i/o dels drets de no discriminació de les persones LGBTI.

Població duplicada

Des que van començar a arribar persones refugiades d’Ucraïna al març, la comunitat d’aquest país s’ha duplicat al Solsonès. Fins aleshores hi havia empadronades 44 persones, mentre que avui se’n comptabilitzen 46 més, 26 de les quals viuen a Solsona, 12 a Sant Llorenç de Morunys, cinc a Riner i tres a Clariana de Cardener. 19 refugiats són menors.     

Banners