Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / El Solsonès celebrarà el Dia per l’alliberament LGBTIQ+ amb un acte festiu i familiar

El Solsonès celebrarà el Dia per l’alliberament LGBTIQ+ amb un acte festiu i familiar

Entitats i artistes locals participen en una jornada el dissabte 3 a partir de les cinc de la tarda davant del Casal de Cultura de Solsona

Per tercer any consecutiu, el Solsonès commemora el Dia per l’alliberament lesbià, gai, bisexual, trans i intersexual, que serà dilluns 28, amb una convocatòria adreçada a tots els públics i pensada també per a les famílies amb la finalitat de visibilitzar cada vegada més la diversitat. El Consell Comarcal i l’Ajuntament de Solsona, a través del SAI, i La Cugula han programat una jornada el dissabte 3 de juliol a partir de les cinc de la tarda davant del Casal de Cultura i Joventut.

“Més igualtat, més orgull, més amor” és el lema d’enguany. L’acte, conduït per la rapsoda Alba Mascarella, vol arribar a tothom agermanant diferents disciplines. La comparsa dels Espedrers engrescarà els més petits amb la seva bèstia i la Draca, que per Carnaval van pondre dos ous, a partir de dos quarts de sis. La batucada La Percuteria, de Clariana de Cardener, espantarà les pors a la diferència a partir de quarts de set i, tot seguit, el Jove Ballet Solsoní interpretarà l’essència de sentir-se lliure amb una coreografia.     

Cap a un quart de vuit, La Cugula, la primera associació nascuda al Solsonès per visibilitzar el col·lectiu LGBTI, posarà paraules a les discriminacions que encara avui es palesen des de diferents àmbits. Paral·lelament, l’il·lustrador solsoní Domènec Marmi plasmarà en un mural el significat de les sigles que es reivindiquen cada 28-J. L’acte continuarà amb una actuació de la jove cantautora solsonina Gemm Sol, que publica el seu primer disc, i es clourà amb el grup Gatzara, format per Carla Bellera i Anna Pujol, a partir de dos quarts de nou del vespre.   

Convocatòria: Acte de celebració del Dia per l’alliberament LGBTIQ+
Dia: dissabte 3 de juliol
Hora: 17 h
Lloc: passeig del Pare Claret, davant del Casal de Cultura i Joventut

Banners