Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / El Solsonès detecta tres nou positius a una setmana de l’inici de la vaccinació als majors de 80 anys

El Solsonès detecta tres nou positius a una setmana de l’inici de la vaccinació als majors de 80 anys

A dia d’avui la comarca no té cap grup escolar confinat

El Centre Sanitari del Solsonès ha detectat únicament tres casos positius en una setmana, una tercera part dels contagis de la setmana anterior. S’han diagnosticat a partir de 35 proves PCR i 38 TAR. Són els millors resultats epidemiològics que es registren a la comarca des de l’estiu passat, i arriben una setmana abans de l’inici de la vaccinació de les persones majors de 80 anys.

El bon comportament de la pandèmia al Solsonès s’evidencia també amb les dades del risc de rebrot, que s’han desplomat tant a Solsona, amb 5,8 punts, com al conjunt de la comarca, amb 29,76 punts. Igualment, feia mesos que la velocitat de propagació no era tan baixa, del 0,08 a la capital i del 0,44 al Solsonès. Per això no és d’estranyar que no hi hagi cap grup escolar confinat.

Malgrat la millora de tots els indicadors, des de l’Ajuntament de Solsona i el Centre Sanitari es reitera la petició de màxima prudència tenint en compte la prova de foc que suposarà la mobilitat de la Setmana Santa, quan es preveu un augment dels desplaçaments per tot el territori català. I és que, com ja s’ha demostrat anteriorment, el relaxament de mesures i la percepció d’absència de perill fan augmentar els casos. Així mateix, demanen a tothom que hagi d’aïllar-se, respecti els 14 dies de quarantena. 

En relació a la vacunació, aquesta setmana el Centre Sanitari ha rebut 54 primeres dosis i 118 de les segones, i la setmana vinent es preveu que n’arribin 202 de les primeres i 42 de les segones. Aquestes vacunes aniran dirigides al grup de població de dependents, que s’està vacunant des de fa un mes, i es preveu que, la setmana vinent, comenci administrar-se el vaccí a les persones majors de 80 anys.

arxivat sota: ,

Banners