Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / El Solsonès i Cardona promocionen el territori amb un projecte audiovisual focalitzat en el producte agroalimentari

El Solsonès i Cardona promocionen el territori amb un projecte audiovisual focalitzat en el producte agroalimentari

Producte d’Aquí és el títol d’una campanya consensuada per l’àmbit territorial de l’Adlsolcar i per agents públics i privats

  • Tot el contingut s’aglutinarà dins el portal web productedaqui.cat
  • Els programa dedicat a Solsona i rodalia s’estrena aquest vespre a la plaça del Camp i dimarts a la xarxa
  • El territori de l’Agència de Desenvolupament Local posa en valor els seus recursos a través de “quatre peces d’un mateix trencaclosques”: Solsona i entorn, Cardona, Baix Solsonès i Vall de Lord

Avui neix un ambiciós projecte audiovisual de promoció integral del producte local, la cultura i el territori que representa l’Agència de Desenvolupament de Solsona i Cardona (Adlsolcar). Es titula Producte d’Aquí i s’estructura en quatre zones: Solsona i rodalia, Cardona, Baix Solsonès i la Vall de Lord. L’han presentat en roda de premsa aquest migdia els alcaldes de Solsona i Cardona, David Rodríguez i Ferran Estruch; el tècnic responsable de Producte d’Aquí, de l’Adlsolcar, Carles Pujol; Marc Casabosch, en representació del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, i el director d’Elsabeth Produccions i del projecte, Xavier Puig.

La campanya se sosté sobre tres pilars: un retrat de cadascun dels 27 productors agroalimentaris del territori amb càpsules de vídeo i fotografies; un relat traduït en un programa audiovisual per a cadascun dels quatre àmbits geogràfics, titulat Bell mig, i un portal web, www.productedaqui.cat, que aglutinarà tot el contingut. Durant els mesos de setembre i octubre se n’anirà publicant el contingut esglaonadament. El tret de sortida és dona avui a dos quarts de deu del vespre a la plaça del Camp de Solsona amb l’estrena presencial del programa dedicat a la ciutat, que té l’actor Pep Cruz de fil conductor. L’acte, que inclou l’actuació de la flamant orquestra L’Electra del Cardener, s’emmarca dins la programació de la Festa Major.

Per al batlle solsoní, aquesta iniciativa segueix “la principal divisa que mena la manera de treballar de l’Agència de DesenvolupamentLocal, la col·laboració publicoprivada i entre municipis i comarques”. Així mateix, “suposa una injecció de moral per a productors locals i la població en general: ens reafirma que sabem treballar, amb qualitat i amb uns valors que ens identifiquen”. En un context complex com l’actual, aquest projecte demostra, segons David Rodríguez, que “som capaços de sobreposar-nos als moments difícils i que ens espavilem amb la riquesa de recursos culturals, naturals i socials que caracteritza les nostres zones”. En la mateixa línia, el cardoní Ferran Estruch ha posat en relleu que “en aquests moments de crisi sanitària, és molt important posar en valor el producte de proximitat, que representa territori, la seva gent, la qualitat i la cultura”.

Per a un “ruralisme fort i reinventat”

Aquest projecte “entronca amb l’estratègia que representa el Leader”, tal com afirma Marc Casabosch. Es tracta de “promoure l’equilibri del territori, dinamitzar-lo i dotar-lo d’autoestima en relació al ruralisme, que en necessitem fort i reinventat”. Alhora, “impulsa un turisme responsable, molt vinculat a la gastronomia local i que va de bracet de les petites i mitjanes empreses agroalimentàries locals”.    

La cultura i la música, d’altra banda, tenen un paper destacat en el projecte Bell mig. En aquest sentit, s’ha creat L’Electra del Cardener, un conjunt integrat per músics del territori liderats pel cardoní Ramon Franch, que ha produït i enregistrat tota la música original d la campanya. Així mateix, en cadascun dels capítols hi ha la col·laboració de diversos artistes.  

Una demostració de talent local

Així mateix, l’equip que s’ha encarregat de donar forma a la campanya també representa una aposta pel talent local. Tal com ha subratllat Xavier Puig, d’Elsabeth Produccions, sota el paraigua de la productora audiovisual s’han associat més de trenta professionals solsonins i cardonins de diferents disciplines en l’àmbit de la creativitat (disseny, música, audiovisual, teatre, escriptura, comunicació i pintura).

Aquest projecte ha estat impulsat per l’Adlsolcar i el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central. Ha tingut un cost de 28.000 euros, que es finança en un 80 per cent amb fons Leader i la resta, a través dels ajuntaments de Solsona i Cardona, el Patronat de Turisme del Solsonès i el Consell Comarcal del Solsonès amb la col·laboració de la Diputació de Lleida. També el subvenciona el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.

 

(FOTOS DE 'BELL MIG', de Marc Ramonet)

Banners