Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / El Solsonès té confinats 22 alumnes i sis professors d’un centre educatiu, tots negatius en les PCR

El Solsonès té confinats 22 alumnes i sis professors d’un centre educatiu, tots negatius en les PCR

Els resultats de les proves de la setmana passada al Centre Sanitari confirmen set nous positius

  • L’ens de salut solsoní fa un seguiment exhaustiu de les persones aïllades i dels seus contactes

Al Solsonès, un cicle formatiu de 22 alumnes d’edats compreses entre els 16 i els 18 anys i sis professors es troben confinats per contacte amb un positiu. Aquestes 28 persones han donat negatiu en les PCR a què s’han sotmès aquest dilluns. De totes maneres, segons marca el protocol sanitari, continuen en aïllament. Des del primer moment de confirmar-se el positiu que hauria pogut originar un brot, la Referent COVID Escola es va posar en contacte amb el centre a fi de gestionar tot el procés.

A part del confinament d’aquest grup, el Centre Sanitari va detectar set nous casos a partir d’un centenar de testos PCR realitzats de dilluns a divendres de la setmana passada. Són pacients d’entre 20 i 40 anys que presentaven símptomes lleus i algun dels quals és un contacte estret d’un positiu anterior. Amb les xifres de les darreres setmanes, la direcció de l’ens de salut es refereix a «un augment considerable de l’afectació del coronavirus en relació a la setmana anterior, fet que ens obliga, encara més, a extremar les precaucions». El Centre Sanitari informa que entre els darrers positius detectats no hi ha cap nou ingrés.  

En aquests moments, el risc de brot de la regió sanitària de la Catalunya Central es considera molt alt i a Solsona, concretament, és alt en situar-se en 114,68, segons un sistema de càlcul del grup de Recerca BIOCOM-SC de la UPC. Amb tot, cal tenir en compte que les zones amb baixa densitat de població tot petit increment dels contagis pot distorsionar aquestes dades. L’alcalde solsoní, David Rodríguez, fa una nova crida a no abaixar la guàrdia: “Ens trobem en una situació de risc de brot alta respecte de la dinàmica dels darrers mesos, tot i que està força controlada. De totes maneres, hem de ser molt prudents, perquè no costaria gaire que es desmarxés la situació”. Des del Centre Sanitari del Solsonès se segueix amb una atenció especial qualsevol novetat que pugui sorgir tant entre la població en general, com a les escoles.

arxivat sota: ,

Banners