Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / El Solxicsona torna l’últim cap de setmana de setembre amb diverses novetats que graviten al voltant de l’art

El Solxicsona torna l’últim cap de setmana de setembre amb diverses novetats que graviten al voltant de l’art

La programació, adreçada als infants de primària, inclou un espectacle, tallers, jocs, contacontes i un concurs

El primer Concurs de pintura ràpida infantil de Solsona, el primer taller d’art amb realitat virtual, una zona xic-out amb punxadiscos i servei de bar i la presència d’un caricaturista són algunes de les novetats del sisè Solxicsona, el cap de setmana lúdic per als infants de primària i les seves famílies, que s’organitza a Solsona els dies 30 de setembre i primer d’octubre.  

“Viu l’art” és el lema de la sisena edició del Solxicsona, el cap de setmana per al públic familiar organitzat pel Consell d’Infants de Solsona i les regidories d’Infància i Cultura amb la col·laboració del Consell Comarcal. Començarà el dissabte 30 de setembre al vespre amb un espectacle multidisciplinari basat en l’art efímer del dibuix amb sorra i continuarà l’endemà, diumenge, al matí a la zona del Vall Calent i a la biblioteca Carles Morató amb diversos tallers i espais de joc. A més, els infants més artistes podran participar al primer Concurs de pintura ràpida infantil de Solsona. 

La primera proposta del Solxicsona, el dissabte 30 a les vuit del vespre al teatre comarcal, serà Somnis de sorra, a càrrec de la companyia Ytuquepintas. L’artista Borja González demostrarà com els somnis també poden ser fets de sorra a partir d’un espectacle multidisciplinari que també abraça el circ, la música en directe, els titelles de gran format i la pintura ràpida. L’entrada és gratuïta, però les famílies han de recollir les invitacions a la biblioteca Carles Morató fins al divendres 29.

Pintura ràpida

Diumenge primer d’octubre, els nens i nenes fins a 12 anys seran reptats a demostrar les seves habilitats artístiques al Concurs de pintura ràpida infantil. Tindran de temps entre les deu i dos quarts de dotze del matí. Hi haurà dues categories: fins a 8 anys i de 9 a 12. La tècnica serà lliure i la temàtica se centrarà en Solsona. La inscripció, en aquest cas, cal fer-se a l’escola facilitant les dades de contacte. Les bases completes es poden consultar al web municipal.

La resta de programació de diumenge es desplegarà entre les onze del matí i dos quarts de dues del migdia a la zona del Vall Calent i a la biblioteca. Hi haurà tallers de tot tipus: experimentació amb tinta xinesa, escriptura creativa, rastres a partir de música i materials del Museu de Solsona, iniciació al grafit (a partir de 8 anys) i manualitats. Una de les propostes destacades és el taller d’art amb realitat virtual (a partir de 8 anys), que es farà a la biblioteca. La inscripció a tots aquets tallers serà gratuïta i es farà in situ.

Com a alternativa a aquestes activitats, o mentre els participants esperen el seu torn a cada taller, hi haurà un espai polivalent amb més d’una vintena de jocs tradicionals i populars de grans dimensions, “Món de joc”, on també tindran cabuda els més petits. També hi haurà servei de biblioteca mòbil, espai en què Alba Mascarella oferirà sessions de contacontes especialment per a la franja de 3 a 6 anys de dotze a una.

Caricatures d’Anthony Garner

Un dels reclams d’aquesta edició del Solxicsona la protagonitzarà el caricaturista Anthony Garner, que dibuixarà caricatures gratuïtes dels infants i les famílies que vulguin un record de la jornada. També s’habilitarà una zona xic-out al voltant del monument a la sardana amb el punxadiscos Marc Muntada i amb servei de barra a càrrec de Joventut Solsonina.

Tota la programació del 6è Solxicsona es pot descarregar aquí. Hi col·laboren el Consell Comarcal del Solsonès, la UBIC, El 6, la Biblioteca Carles Morató, Joventut Solsonina i el Museu de Solsona. Aquest cap de setmana va néixer a Solsona arran d’una proposta del Consell d’Infants de la ciutat, que demanava un certamen específic per al públic infantil. La regidora d’Infància, Pilar Viladrich, té la voluntat de “donar cada vegada més pes a aquest ens consultiu per dissenyar la programació del Solxicsona i ampliar els espais de participació dels nens i nenes del municipi”.

De fet, s’ha començat a treballar en la modificació del reglament i dels estatuts del Consell d’Infants per reestructurar-lo a fi de “fomentar la participació d’aquest sector de la població en la presa de decisions en el projecte de ciutat més enllà de les parcel·les estrictament infantils”.   

arxivat sota: ,

Banners