Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Els ajuts per promoure l’activitat econòmica a Solsona posen l’accent en els col·lectius vulnerables i en la revitalització del nucli antic

Els ajuts per promoure l’activitat econòmica a Solsona posen l’accent en els col·lectius vulnerables i en la revitalització del nucli antic

A partir d’unes bases consensuades pels agents econòmics i tots els grups municipals

Per aquest any, la convocatòria anual d’ajuts per a la promoció de l’ocupació i de l’activitat empresarial de la regidoria de Desenvolupament Local de Solsona posa l’accent en la inserció laboral de col·lectius vulnerables, d’una banda, i en la revitalització del nucli antic, de l’altra. S’hi destinarà una partida de 35.000 euros, ampliable fins a 40.000 en cas que s’exhaureixi. En el darrer Ple, dijous passat, se’n van aprovar les noves bases amb els vots favorables de tots els grups, excepte Junts per Solsona, que s’hi va abstenir.

A través dels criteris de valoració de les sol·licituds, s’afavoriran les dones, les persones majors de 45 anys, els joves fins a 29 anys, les persones aturades de llarga durada, les famílies amb tots els membres a l’atur i persones amb discapacitat. Així mateix, es considera necessari facilitar els ajuts per a negocis al nucli antic en tant que les mides dels locals i la manca d’accessibilitat, entre d’altres, hi condicionen l’activitat econòmica. Les bases dels ajuts s’havien consensuat prèviament en el si del comitè executiu de Solsona Co, en el qual hi ha representants diferents agents econòmics de la ciutat i tots els grups municipals.

Tal com va exposar en el Ple el regidor de Desenvolupament Local, Ramon Montaner, 10.000 euros es destinaran a la línia d’ajuts per a noves activitats econòmiques, 7.500 a la modernització i sostenibilitat d’activitats existents, 7.500 més a la creació de llocs de treball i 10.000, a projectes d’autoocupació (se subvencionarà el 65% de la quota d’autònoms durant un any). Montaner es va comprometre a ampliar l’import total fins als 40.000 euros en cas que s’esgoti. Les sol·licituds per a l’exercici en curs es poden cursar fins al 30 de setembre.

Si bé amb l’esclat de l’emergència sanitària per la COVID-19 els responsables municipals van plantejar-se la possibilitat de reconduir aquestes subvencions, finalment es va considerar que calia mantenir els ajuts per a la creació d’ocupació.

JxS va abstenir-se en la votació d’aquest punt pel fet que la dotació econòmica sigui inferior a la d’altres anys, però no hi va votar negativament en tant que es va decidir mantenir els ajuts malgrat la situació generada pel coronavirus.

Per contra, tant la CUP com el PSC hi van donar suport. Els cupaires esfan satisfets d’haver pogut fer aportacions a les bases i compartir l’objectiu polític dels ajuts: “promocionar l’ocupació de qualitat, sobretot per a col·lectius desfavorits i amb dificultats  per buscar feina, i també promoure un activitat empresarial justa, solidària i sostenible”. Considerar les dones un col·lectiu vulnerable, que les empreses cooperatives puntuïn dins els barems i incloure la millora de la sostenibilitat ambiental als comerços són propostes d’aquesta formació que s’han recollit. Igualment, per a la portaveu socialista, Encarna Tarifa, “és important que hi hagi un suport de les administracions per a la gent que s’arrisca i té la voluntat d’iniciar-se  pel seu compte en el món laboral”.

Banners