Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Els Serveis Tècnics Municipals de Solsona fan un seguiment de l’estat de l’edifici afectat per l’incendi

Els Serveis Tècnics Municipals de Solsona fan un seguiment de l’estat de l’edifici afectat per l’incendi

Crida ciutadana per aconseguir roba i motxilles per a sis menors d’edat

Avui a les deu del matí els Serveis Tècnics Municipals de Solsona han continuat les tasques d’inspecció visual de l’esquerda que afecta una façana lateral de l’edifici d’habitatges incendiat aquest diumenge a la plaça del Camp. El risc de col·lapse estructural del bloc obliga a realitzar aquests treballs des de l’exterior. En funció de l’evolució de l’esquerda, es valorarà quan poden retornar a casa els veïns desallotjats dels edificis contigus.

Al llarg de la jornada d’avui, paral·lelament, a l’Ajuntament es mantindran reunions amb els Serveis Socials, els Serveis Tècnics, cossos de seguretat, famílies desallotjades i propietaris afectats, entre d’altres, segons ha avançat l’alcaldessa, Judit Gisbert.

Des dels Serveis Socials es fa el seguiment de tres famílies amb sis menors d’edat i es fa una crida a la ciutadania per recollir roba i motxilles escolars a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’ajuntament. Concretament, fa falta roba per a cinc nenes d’entre 6 i 15 anys i un nen de 4 anys.  

El foc, que en el qual van treballar una desena de dotacions de Bombers de la Generalitat, va començar a quarts de tres de la matinada de diumenge en un pis de la segona planta del número 10 de la plaça del Camp per causes que encara es desconeixen. El pis on es va originar ha cremat totalment i les flames han afectat tres habitatges més. Els bombers van donar per extingit l’incendi a quarts de set de la tarda.

L’incendi va obligar a desallotjar els 21 veïns de l’edifici i, al llarg del dia, 79 persones més de blocs contigus. Totes elles es van reubicar en hotels i habitatges de familiars i amics. Alguns veïns van poder recollir pertinences bàsiques ahir acompanyats dels bombers i avui és previst que també s’organitzi algun dispositiu per accedir als habitatges que no s’han vist afectats pel foc.  

Banners