Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Els solsonins poden visitar gratuïtament el Museu Pau Casals

Els solsonins poden visitar gratuïtament el Museu Pau Casals

L’Ajuntament de Solsona signa un conveni de col·laboració amb la Fundació que gestiona l’ens

La ciutadania de Solsona pot visitar gratuïtament el Museu Pau Casals, situat a la platja de Sant Salvador del Vendrell, almenys fins al 2021. Aquest és un dels acords del conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament de Solsona i la Fundació Pau Casals (Premi Nacional de Cultura 2018) en el marc del programa “Pau Casals i els municipis de Catalunya”.

L’objectiu és que tots els catalans, almenys un cop a la seva vida, visitin el Museu Pau Casals i que les noves generacions coneguin una de les figures més universals de la cultura catalana. El programa al qual s’ha adherit Solsona té per finalitat garantir que el compositor i humanista continuï sent un dels referents culturals de la memòria col·lectiva del país.

La col·laboració del consistori solsoní amb la Fundació Pau Casals, que es tradueix en una aportació anual de 300 euros, té una durada mínima de tres anys. Amb aquest acord, la ciutat contribueix a garantir la continuïtat de la tasca cultural, social i musical de l’entitat, creada el 1972 per Pau Casals i la seva esposa, Marta Casals, per difondre el seu llegat musical i humà tot promovent accions en favor de la pau, la cohesió social, i la difusió de la música.  

Pau Casals va llegar a Catalunya la Vil·la Casals, avui convertida en un dels deu millors museus d’Europa dedicats a un músic, que permet una passejada per la biografia del mestre i pel seu llegat humanístic i musical. Amb la rúbrica del conveni, l’Ajuntament solsoní vol homenatjar la figura del violoncel·lista i compositor vendrellenc i donar suport a la fundació que promou els valors de la música, la pau i la convivència.

Per beneficiar-se d’aquesta relació de col·laboració, la ciutadania de Solsona que vulgui accedir al Museu Pau Casals de franc ha d’acreditar que està empadronada al municipi amb la presentació d’un document oficial (DNI, passaport, certificat d’empadronament o un document equivalent). Per a més informació, es pot trucar al telèfon 977684276, o bé enviar-hi un correu electrònic a museu@paucasals.org.

arxivat sota:

Banners