Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Els veïns dels edificis contigus a l’incendiat de Solsona poden tornar a casa avui mateix

Els veïns dels edificis contigus a l’incendiat de Solsona poden tornar a casa avui mateix

Tres dels cinc establiments de la plaça també poden reprendre l’activitat

Segons l’informe tècnic encarregat per l’Ajuntament de Solsona a un arquitecte especialista en estructures, avui mateix poden tornar a casa la majoria de veïns desallotjats el dia 23, arran de l’incendi que va afectar un bloc de pisos de la plaça del Camp. Són les 74 persones que viuen en habitatges contigus a l’edifici malmès i que a primera hora de la tarda han estat avisades per part dels Serveis Socials.

La valoració tècnica conclou que els edificis dels números 9 de la plaça del Camp i 3 del passeig del Pare Claret poden recuperar la normalitat, igual que la part davantera del número 11, ja que es considera que l’edifici del número 10 és susceptible de ser rehabilitat i “no s’hi evidencia el risc de caiguda imminent”. Amb tot, sí que cal dur a terme treballs d’apuntalament i consolidació per poder utilitzar la terrassa de l’habitatge principal així com l’establiment del número 11. Per tant, a banda del retorn dels veïns, poden reprendre l’activitat tres dels cinc locals de la plaça que van haver de tancar.

Dissabte al matí, representants municipals, encapçalats per l’alcaldessa, Judit Gisbert, es van reunir amb aquests veïns i responsables d’establiments per exposar-los la situació que avui s’ha resolt. Pel que fa als 23 veïns del bloc d’habitatges incendiat, les decisions es determinaran en funció dels informes que facilitin els propietaris. Paral·lelament, mitjançant la Borsa d’Habitatge de Lloguer s’intenta buscar pisos on puguin viure famílies amb infants que es troben reallotjades en hotels.

D’altra banda, l’Ajuntament i els Serveis Socials han agraït la col·laboració de l’Esplai Riallera i l’Agrupament Escolta i Guia Pare Claret, que dissabte es van coordinar per oferir activitats als infants de les famílies de l’Hotel Gran Sol i alleugerir-los el tràngol d’aquests dies. Igualment, el consistori agraeix, novament, l’esforç dels hotels Gran Sol, Crisami i Solsona Centre per totes les facilitats que han posat des del primer moment en tot aquest episodi.  

arxivat sota: , ,

Banners