Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / En vigor la limitació de velocitat a 30 km/h a la gran majoria de vies urbanes de Solsona

En vigor la limitació de velocitat a 30 km/h a la gran majoria de vies urbanes de Solsona

Les carreteres de Manresa i de Sant Llorenç, de titularitat de la Generalitat i la Diputació, respectivament, continuaran a 40 km/h

Des de dimarts passat, ha entrat en vigor la darrera modificació del Reglament General de Circulació, que suposa una limitació de velocitat en via urbana a 30 quilòmetres per hora per a aquells carrers amb un únic carril per sentit de circulació. A Solsona afecta pràcticament totes les vies urbanes. De moment, s’han retirat senyals, però les noves es col·locaran a mesura que arribin, que serà al llarg de les properes setmanes.  

Amb tot, esquiven aquesta mesura les travesseres que són de titularitat de la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya, les carreteres de Sant Llorenç i de Manresa, que mantindran la limitació a 40 quilòmetres per hora. D’altra banda, cal tenir present que la velocitat màxima de circulació en vials de plataforma única de calçada i vorera, per on circulen tant vehicles com vianants, és de 20 km/h. Això afecta el conjunt del nucli antic, l’accés a la plaça de Palau pel Vall Calent i l’àmbit del passeig i l’exterior del portal del Castell.   

Els objectius d’aquesta modificació aprovada pel govern estatal el 10 de novembre passat són la reducció de la sinistralitat en vies urbanes, on la convivència entre vehicles motoritzats, vianants, bicicletes i vehicles de mobilitat personal és cada vegada més problemàtica, així com la reducció de la contaminació atmosfèrica i acústica.

Per sensibilitzar els conductors d’aquest canvi en la normativa, la Policia Local de Solsona instal·larà temporalment a diferents carrers el radar pedagògic mòbil que va adquirir fa dos anys. Aquests dies adverteix de la velocitat els vehicles que baixen pel carrer del Vall Fred.

arxivat sota:

Banners