Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Es busquen nous voluntaris a Solsona per fomentar la lectura entre els infants

Es busquen nous voluntaris a Solsona per fomentar la lectura entre els infants

Cada participant fa una trobada setmanal a la Biblioteca Carles Morató amb un alumne de quart a sisè de primària

La Biblioteca Carles Morató i el Pla Educatiu d’Entorn de Solsona programen una nova edició del programa Lecxit per fomentar la lectura entre els infants. Per això, fan una crida a la població per trobar nous voluntaris que vulguin trobar-se un dia la setmana amb un alumne de quart a sisè de primària per acompanyar-lo en l’hàbit de llegir. L’activitat començarà la setmana del 3 d’octubre i s’allargarà fins al 26 de maig.

Implantat a Solsona des del 2019, Lecxit és una iniciativa de la Fundació Jaume Bofill que té per objectiu potenciar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora d’alumnes dels darrers tres cursos de primària. El voluntariat, que rep formació i materials per fer un acompanyament amè, fa una sessió de lectura a la setmana amb un infant. L’activitat es duu a terme a la Biblioteca Carles Morató qualsevol dia de la setmana a partir de les cinc de la tarda, en funció de la disponibilitat de cada mentor. Els nens i nenes que ho necessiten són derivats per les escoles amb l’autorització de les famílies.

Inscripcions fins al 15 de setembre

El volum d’infants que s’hi acabi acollint dependrà del gruix de voluntaris que s’hi inscriguin. El curs passat se’n van beneficiar 15 alumnes. De moment, continuen en el programa cinc mentors del curs passat. Per formar part del voluntariat Lecxit cal inscriure’s a la Biblioteca Carles Morató abans del 15 de setembre. Es pot fer presencialment, per telèfon, al 973483839, o bé per correu electrònic, a . Només cal ser major d’edat, saber llegir correctament en català i tenir motivació per incidir en l’educació dels infants. Els llibres seran consensuats amb el nen o nena en qüestió i les activitats s’adaptaran als interessos de cadascun d’ells.

Banners