Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Es disparen els positius de COVID-19 al Solsonès amb nou casos aquesta setmana

Es disparen els positius de COVID-19 al Solsonès amb nou casos aquesta setmana

Totes les persones usuàries de la residència d’avis són negatives, malgrat la detecció de dos positius asimptomàtics entre el personal

L’augment de contagis de la COVID-19 a tot Catalunya s’està reproduint també al Solsonès, amb un increment exponencial de positius registrats durant aquesta setmana. El Centre Sanitari informa de la detecció aquesta setmana de nou casos nous, dos dels quals entre el personal de l’Hospital Pere Màrtir Colomés, a partir de 41 testos PCR realitzats. Aquesta xifra evidencia un creixement significatiu de la població afectada respecte de la tendència de les setmanes anteriors, i se suma als cinc positius registrats la setmana passada a partir de 181 proves.

S’ha detectat dos positius en el marc del control rutinari que es fa a les persones treballadores de l’Hospital Pere Màrtir Colomés, que es van aïllar immediatament. Arran d’aquests casos, s’han dut a terme 135 PCR tant entre el personal com les persones usuàries. Per ara no s’ha detectat cap més positiu. Des del Centre Sanitari del Solsonès s’ha volgut destacar les mesures de protecció adoptades en el si de la plantilla de la residència, que han mantingut els usuaris lliures de contagis. Així mateix, en aquests moments hi ha confinat un grup de deu alumnes i un docent de l’Institut Francesc Ribalta arran de la detecció de dos positius els últims deu dies.

Símptomes lleus

Tot i això, cal destacar que els positius detectats presenten símptomes lleus i tenen edats compreses els 20 i els 55 anys, llevat d’algun cas més avançat d’entre 60 i 70 anys.

Degut a l’augment de casos i en plena segona onada de coronavirus, l’ens de salut solsoní adverteix que estem davant d’unes setmanes crucials, en què “l’augment de casos i la proximitat de la grip estacional poden derivar a una situació preocupant”, per la qual cosa es demana extremar les mesures de precaució.

D’altra banda, des de l’Ajuntament es recorda que aquesta mitjanit és previst que entrin en vigor les mesures per contenir la pandèmia anunciades pel Govern de la Generalitat aquesta setmana, pendents de publicar-se. Així, es preveu el tancament de bars i restaurants durant almenys quinze dies, tot i que podran fer servei a domicili o per emportar; i es reduirà al 30 per cent l’aforament total permès als comerços, excepte per als d’alimentació, productes higiènics, farmàcies, òptiques i centres de veterinària, que han de reduir el 50 per cent l’aforament.  

Entre d’altres, al mercat, tot i que mantindrà el mateix volum de parades, també es limitarà al 30 per cent de la capacitat d’aforament. A més, hi caldrà seguir les indicacions d’uns mesos enrere, quan es limitava la capacitat a un client per marxant, i es tornaran a col·locar tanques i cintes per garantir les distàncies de seguretat.

arxivat sota: ,

Banners