Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Es reactiven les mesures de les piscines municipals de Solsona per apaivagar els efectes de l’onada de calor

Es reactiven les mesures de les piscines municipals de Solsona per apaivagar els efectes de l’onada de calor

S’amplia la gratuïtat als infants fins a 6 anys i les dones embarassades

Atesa l’activació del Pla de Protecció Civil de Catalunya en fase d’alerta per onada de calor en comarques de l’oest del país, entre les quals hi ha el Solsonès, l’Ajuntament de Solsona ha decidit reactivar les mesures per facilitar l’accés a les piscines municipals per apaivagar els efectes les altes temperatures.

Després de l’experiència de la primera onada de calor, a final de juny, la Junta de Govern Local ha decidit ampliar la gratuïtat de l’entrada a més col·lectius, a banda del de les persones a partir de 70 anys. A partir d’avui i almenys fins dijous, no hauran de pagar tampoc els infants fins a 6 anys i les dones embarassades. La resta de la ciutadania pot entrar-hi a meitat de preu, és a dir per 2 euros en el cas de la tarifa general, per 1,25 els jubilats o pensionistes de menys de 70 anys i per 1,75 euros els menors de 7 a 15 anys.

Tot i això, el consistori solsoní recorda que acudir a les piscines no autoprotegeix la ciutadania davant l’onada de calor si no s’acompanya d’altres mesures de prevenció contra l’exposició al sol. Així, cal hidratar-se molt sovint; evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació; cobrir-se el cap amb una gorra, i passar almenys un parell d’hores en un espai climatitzat.

En aquest sentit, es recorda que una bona alternativa per passar-hi estones, en cas de no disposar d’aire condicionat a casa, són la Biblioteca Carles Morató, durant l’estiu oberta els matins de dimarts a divendres, de deu a dos quarts de dues, i les tardes de dilluns a dijous de quatre a vuit, i el Casal Cívic, fins al 31 de juliol obert de dilluns a divendres de nou del matí a nou del vespre i els dissabtes de quatre a set.

arxivat sota: ,

Banners