Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Es replantegen els ajuts de Cultura de Solsona per potenciar els projectes singulars i de qualitat

Es replantegen els ajuts de Cultura de Solsona per potenciar els projectes singulars i de qualitat

La convocatòria de subvencions, adreçada a persones físiques i entitats, s’obre avui fins al 31 de maig
Albert Colell, regidor de Cultura

Albert Colell, regidor de Cultura

La regidoria de Cultura de Solsona prioritzarà els projectes culturals de qualitat i singulars a l’hora de repartir els ajuts a la iniciativa cultural de la ciutat. Enguany s’han modificat les bases de la convocatòria, que s’obre avui fins al 31 de maig.  

Persones físiques, associacions i col·lectius culturals de Solsona poden presentar sol·licituds d’ajut a la iniciativa cultural que convoca la regidoria de Cultura a partir d’avui i fins al 31 de maig per a activitats i projectes de tot el 2024. Les bases de la convocatòria, que s’han modificat per potenciar la creació de projectes singulars a partir de la selecció de propostes per part d’un jurat del món artístic, es poden consultar aquí.

La dotació pressupostària dels ajuts es manté igual que els darrers anys, en 7.000 euros. Amb tot, les subvencions seran superiors per a cada projecte seleccionat. Es replanteja la funció dels ajuts, “per tal de contribuir a la creació, el desenvolupament i el reconeixement d’iniciatives diferents i amb valor afegit, més que no pas al finançament de petites despeses ordinàries de les entitats”, tal com explica el regidor de Cultura, Albert Colell.

Mentre que fins ara els ajuts es classificaven en ordinaris i extraordinaris, aquest any s’estableixen tres línies d’aportació municipal per a projectes culturals de persones físiques, per a projectes d’entitats, associacions o col·lectius  i per a festes de barri.

2.000 euros per projecte   

Un jurat integrat per dinamitzadors culturals del territori –es constituirà una vegada tancat el període de presentació de sol·licituds–, escollirà una única proposta d’entre els projectes presentats per persones físiques, que se subvencionarà amb 2.000 euros. L’autoria ha de ser local i la iniciativa s’ha de desenvolupar a Solsona.

Pel que fa a la segona línia d’ajuts, el mateix jurat escollirà un màxim de dues propostes capitanejades per entitats, associacions o col·lectius per ser dotades amb 2.000 euros cadascuna.

Col·laboració amb les festes de barri

Finalment, es repartiran 1.000 euros entre les associacions de veïns o persones físiques que representin col·lectius veïnals per sufragar les festes de barri. La subvenció, en aquest cas, serà del 25 per cent de les factures que no corresponguin a productes alimentaris.  

Aquesta convocatòria d’ajuts per fomentar la iniciativa ciutadana en la creació artística i l’organització d’activitats culturals es complementa des de l’Ajuntament amb els convenis de col·laboració signats amb entitats i associacions que garanteixen una programació estable al llarg del calendari anual.

arxivat sota:

Banners