Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Es replanteja la reserva d’instal·lacions culturals solsonines i es dona prioritat als centres educatius

Es replanteja la reserva d’instal·lacions culturals solsonines i es dona prioritat als centres educatius

El primer de novembre s’obrirà a entitats i particulars el calendari de l’aplicatiu web per al 2024

Reunió de representants escolars amb les regidories de Cultura i Educació

A partir d’aquesta tardor s’ha intentat conciliar les agendes d’entitats i centres educatius de Solsona en la reserva d’instal·lacions culturals municipals. A fi de contenir el volum de denegacions de sol·licituds per coincidència en dies i franges horàries, des de les regidories de Cultura i Educació s’ha optat per prioritzar els centres d’ensenyament reglat, que han consensuat les seves necessitats d’agenda en una reunió prèvia abans d’obrir les reserves per al 2024 al conjunt d’entitats i particulars el primer de novembre.

A final de setembre es van reunir representants dels centres amb les regidories d’Educació i Cultura per negociar sengles reserves, ja que cada any es fa difícil, des de l’Ajuntament, assignar les instal·lacions municipals a tothom que les sol·licita. Sempre es fa per rigorós ordre d’entrada, si bé en ocasions la diferència és de minuts.

“Fins ara cada primer de novembre la gestió de les peticions era complexa per a la tècnica de Cultura per les disputes dels mateixos espais en períodes molt concrets del calendari escolar”, assenyala el regidor de l’àrea, Albert Colell. Per això es va considerar necessari, ja des del curs passat, reunir els representants dels centres per intentar arribar a consensos. Les dates més problemàtiques són les dels voltants de Sant Jordi, finals de maig i desembre. A tall d’exemple, el mes d’abril d’enguany es van acceptar fins a 35 reserves del teatre comarcal, el saló de les Homilies d’Organyà i la sala polivalent, sense tenir en compte les activitats de continuïtat anual.

“Molt bona entesa”

Després d’una trobada prèvia, aquesta tardor s’ha tornat a convocar els centres, inclosos els de dansa i música autoritzats pel Departament d’Educació. “Estem satisfets perquè hi ha hagut molt bona entesa”, constaten Albert Colell i la regidora d’Educació, Esther Espluga. A hores d’ara, els centres ja tenen les reserves d’instal·lacions formalitzades per a tot el curs i, a partir del novembre, es gestionaran les d’entitats i particulars.  

S’ha prioritzat les escoles en tant que representen més usuaris directes, quantitativament parlant, i interfereixen en menor mesura en l’agenda cultural general, ja que ocupen les instal·lacions municipals majoritàriament entre setmana.

Des de l’aplicatiu web de reserva d’instal·lacions culturals de l’Ajuntament (https://reserves.ajsolsona.cat/fes-la-teva-reserva) es pot demanar l’ús de fins a deu espais municipals, sense comptar la via pública. Qui fa la sol·licitud omple un formulari en línia com a prereserva. El tràmit es considerarà resolt una vegada es rep la confirmació de la regidoria per correu electrònic o telèfon.

Banners