Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Guixés Fibra facilita la connexió a una desena d’alumnes vulnerables de Solsona perquè puguin acabar el curs

Guixés Fibra facilita la connexió a una desena d’alumnes vulnerables de Solsona perquè puguin acabar el curs

L’empresa de telecomunicacions Guixés Fibra ha facilitat la connexió a internet a l’alumnat de Solsona que tenia dificultats per accedir a la xarxa i seguir amb garanties el curs escolar, a petició de l’Ajuntament. Concretament, s’ha fet càrrec de la instal·lació i el subministrament de connectivitat d’una desena d’alumnes als quals no s’ha arribat amb els mitjans del Departament d’Educació.

Josep García, gerent de l’empresa, explica que “l’emergència social i econòmica derivada de la crisi de la COVID-19 ens interpel·la directament i, per això, des de Guixés Grup hem volgut posar-hi el nostre granet de sorra”. S’ha connectat a la seva xarxa pròpia de fibra òptica les llars de vuit infants i joves, majoritàriament de primària però també un cas de secundària, i dos alumnes del Centre de Formació de Persones Adultes del Solsonès. En aquells casos on no era possible efectuar aquesta connexió, es va posar a disposició dels nens i nenes routers amb SIM per accedir a internet. L’empresa assumeix la totalitat de les despeses derivades de la instal·lació i el subministrament d’aquests dispositius fins que acabi el període lectiu.

Igualtat d’oportunitats en l’aprenentatge

La resta d’alumnes de Solsona amb dificultats tecnològiques per seguir el curs de forma virtual van ser coberts pel Departament d’Educació. La regidoria d’Educació de l’Ajuntament, en coordinació amb els centres educatius, va adreçar-se a empreses i companyies de telefonia per resoldre els problemes de connectivitat dels infants que continuaven tenint aquesta mancança, una crida a la qual Guixés Fibra va respondre amb la instal·lació i tres mesos gratuïts de connexió. La regidora d’Educació, Judit Gisbert, agraeix aquesta col·laboració desinteressada, que “permet arribar allà on a vegades no pot fer-ho l’Administració” i afavorir la igualtat d’oportunitats de l’alumnat en l’aprenentatge. 

Guixés Fibra pertany a Guixés Grup, un grup empresarial que es dedica al subministrament de serveis a la llar i a les empreses nascut el 1918 amb l’Elèctrica de Guixés. Actualment, també ofereix serveis de distribució i comercialització d’energia elèctrica i telecomunicacions, entre d’altres.

arxivat sota: ,

Banners