Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / (INFORMACIÓ ACTUALITZADA A LES 13.30 H DEL 15/03/2020) L’AJUNTAMENT DE SOLSONA ESTABLEIX SERVEIS MÍNIMS

(INFORMACIÓ ACTUALITZADA A LES 13.30 H DEL 15/03/2020) L’AJUNTAMENT DE SOLSONA ESTABLEIX SERVEIS MÍNIMS

Únicament treballarà presencialment la plantilla necessària per garantir els serveis essencials

A partir d’aquest dilluns, en el context d’estat d’alarma derivat del coronavirus, l’Ajuntament de Solsona estableix serveis mínims. Únicament treballarà presencialment la plantilla necessària per garantir els serveis essencials, mentre que la resta de personal, o bé treballarà des de casa, o bé estarà disponible per qualsevol moment en què se li requereixi la presència efectiva o telefònica.

Per això, l’OAC continuarà tancada al públic i l’atenció a la ciutadania es farà exclusiavament per telèfon, al 973480050, en l’horari de dilluns a divendres de 8.30 a 14.30 h o telemàticament (ajuntament@ajsolsona.cat). Fora de l’horari laboral, tothom qui tingui dubtes sobre les restriccions d’activitats per la COVID-19, pot contactar amb la Policia Local al telèfon 973483040. També es recomana utlitzar el telèfon d’informació 012, el 061 per a simptomatologia, el 112 en cas d’emergències.

Es recorda que poden continuar obertes les botigues d’aliments i productes higiènics, supermercats i similars, farmàcies, com a servei essencial, benzineres i botigues d’aliments per a animals de companyia. Malgrat que l’Estat autoritza l’obertura d’altres establiments, l’Ajuntament continua recomanant que tanquin, per solidaritat i compromís. Es proposa que ofereixin opcions per atendre aquelles necessitats estrictament necessàries i urgències. 

La mesura adoptada pel consistori de Solsona en relació al mercat setmanal es manté. Així, es permetrà únicament el de dimarts, constituït per quatre parades que abasteixen de productes alimentaris frescos. De totes maneres, s’espaiaran més les parades, que continuaran situades a la plaça Major i el passeig del Pare Claret. Des de l’Ajuntament es demana la corresponsabilitat de paradistes i consumidors per prendre totes les precaucions d’higiene possibles en la manipulació dels aliments i garantir la distància mínima entre persones.

D’altra banda, quant a la propera factura de l’aigua, el servei municipal havia d’iniciar la lectura de comptadors a partir d’aquest dilluns. Per evitar el desplaçament dels treballadors, que fan aquesta tasca casa per casa, aquest trimestre no es durà a terme la lectura, que serà substituïda per una estimació. El càlcul del consum d’aigua, si es considera necessari, es corregirà en el trimestre següent. 

Agraïment
Des de l’Ajuntament s’agraeix el civisme, la col·laboració i la responsabilitat demostrada per establiments i ciutadania de Solsona durant els primers tres dies de restriccions. “Els establiments que havien de tancar ho han fet i la població ha limitat els seus moviments i ha evitat sortir al carrer, tal com requereix la situació”, subratlla l’alcalde, David Rodríguez. “És la millor manera de minimitzar el risc de contagi de la COVID-19 i de solidaritzar-se amb el sacrifici que es demana al personal sanitari”, afegeix. Malgrat la complexitat de gestionar una situació d’emergència inèdita com l’actual, amb aquest nivell de conscienciació col·lectiva, segur que ens en sortirem”.

El consistori també agraiex a la família de Jieqiao Ni, del basar La Gran Casa Xina, la donació que ha fet de mascaretes a la Policia Local de Solsona, els Mossos d’Esquadra i el Centre Sanitari del Solsonès.

Pel que fa als parcs infantils, jardins i àrees d’oci, l’Ajuntament recorda que no està permès acudir-hi per evitar el contagi de la malalgia i agraeix a la població que hagi estat sensible a aquesta limitació. Igualment, recorda que no es pot circular pel carrer acompanyat i, per tant, en cap cas en grup.

En l’àmbit sanitari, es reitera el prec que només es vagi al Centre Sanitari en cas d’urgència greu per evitar col·lapsar el servei. És preferible trucar al telèfon 061 o el 112, si es tracta d’una emergència.

arxivat sota:

Banners