Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Joan Vilamala presenta a Solsona el llibre sobre una de les tragèdies més macabres de la plana de Vic

Joan Vilamala presenta a Solsona el llibre sobre una de les tragèdies més macabres de la plana de Vic

L’escriptor i historiador reconstrueix un triple crim a Les degollades de Folgueroles (1858)
Cartell de la presentació a la biblioteca del llibre de l'autor osonenc

Cartell de la presentació a la biblioteca del llibre de l'autor osonenc

A Les degollades de Folgueroles (1858) (Museu del Ter, 2023), el filòleg, cantant, escriptor, historiador i estudiós de Verdaguer Joan Vilamala reconstrueix el triple crim d'unes noies quan tornaven a casa des de la fàbrica on treballaven. L’autor, besnet d’una de les supervivents del cas, presenta la seva obra a la biblioteca Carles Morató de Solsona el dimecres 6 de març a les set del vespre en el marc de la commemoració del Dia internacional de les dones.

El cas de les noies degollades de Folgueroles és una de les tragèdies més macabres de la història de la plana de Vic i un crim de violència masclista de ressò internacional. L'àvia de Vilamala, Maria Serra i Oms, i cinc companyes més van ser degollades una a una prop de Tavèrnoles quan tornaven a casa de la fàbrica on treballaven a mans de Pere Masferrer i Sebastià Solà. Tres de les víctimes, entre les quals hi havia la Maria, van sobreviure a les ferides i van assistir a l'execució dels assassins al Serrat del Cós, al mateix indret on havien perpetrat els crims.

Acte: Presentació del llibre Les degollades de Folgueroles (1858), de Joan Vilamala
Dia: dimecres 6 de març
Hora: 19 h
Lloc: saló de les Homilies d’Organyà de la biblioteca Carles Morató

Banners