Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Judit Gisbert es convertirà en la primera alcaldessa de Solsona en rellevar David Rodríguez

Judit Gisbert es convertirà en la primera alcaldessa de Solsona en rellevar David Rodríguez

L’exregidora de Governació i Educació Isabel Roca tornarà a l’executiu

  • La renúncia es farà afectiva passada la Festa Major
  • Ramon Montaner passarà a ser el portaveu dels republicans

Judit Gisbert i Ester, la tercera tinenta d’alcalde de Solsona, es convertirà en la primera alcaldessa de la ciutat, després de rellevar en el càrrec David Rodríguez. Ho han anunciat tots dos aquest vespre en roda de premsa, una setmana després del nomenament de Rodríguez com a secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran. El traspàs, però, es farà efectiu el setembre, passada la Festa Major.

Diplomada en Dietètica i Alimentació i dedicada actualment al sector de farmàcia, Judit Gisbert (Solsona, 1975) va entrar a l’Ajuntament arran de les últimes eleccions municipals com a regidora per ERC. Des d’aleshores assumeix les àrees de Cultura, Educació, Igualtat i Salut i està adscrita als barris de Sant Ramon, la Plana i Torregassa. Gisbert va fer els primers passos en la política, precisament el 2019 entrant a formar part de la candidatura liderada per David Rodríguez. Té una àmplia experiència en el món associatiu local, des del qual ha participat activament en entitats com la UBIC, el Jove Ballet Solsoní, l’Agrupació de Geganters, l’AMPA del Vinyet i la comparsa del Mocós.

“Estic convençut de la seva preparació per assumir el càrrec i ser una bona alcaldessa”, destaca David Rodríguez. Durant la primera meitat del mandat, “ha demostrat la seva gran capacitat de treball i la seva vocació pública, a més de ser una persona intel·ligent, que s’ha familiaritzat amb facilitat amb els mecanismes interns del consistori”, afegeix el batlle. Així mateix, Rodríguez considera que “a Solsona ara toca tenir una dona al capdavant de l’Ajuntament”. Aquest és un aspecte que ha ajudat a decantar la balança davant d’una altra clara opció per a l’Alcaldia, que era la de Ramon Montaner, regidor de Desenvolupament Local i Medi Ambient.

La nova alcaldessa assegura que entoma aquesta nova responsabilitat amb il·lusió. “Evidentment, vaig entrar la política municipal com a regidora sense preveure arribar a l’alcaldia. Però les circumstàncies m’hi han portat i el sentit del deure envers la ciutadania m’empeny a acceptar el repte”, afirma Gisbert, que agraeix la confiança dipositada en ella pel seu predecessor. Admet que no és una decisió fàcil, però “hi ha moments en la vida que ens situen en una cruïlla i ens exigeixen triar entre dos camins”. Expressa que se sent empoderada pel suport que li dona l’equip i, en especial, David Rodríguez. “Juntament amb la resta de companys del govern municipal treballarem incansablement per desenvolupar el Pla de mandat i fer-ho sempre a peu de carrer, prop de la ciutadania”.

Igualment, Gisbert posa de relleu “l’oportunitat” de tenir un solsoní en un lloc d’alt càrrec a la Generalitat de Catalunya. “És una millora per a la comarca i suposa un gran benefici per a Solsona, per la qual cosa n’hem d’estar molt orgullosos”.

A fi de cosir un “relleu tranquil”, Rodríguez i Gisbert s’han proposat treballar colze a colze durant els mesos de juliol i agost, una època que facilita posar-se al dia de les dinàmiques de l’Administració pel ritme de treball tant a l’Ajuntament com a la Generalitat. Per això, abans del juliol se celebrarà un Ple extraordinari per aprovar la dedicació exclusiva de Judit Gisbert. “Així podrà anar submergint-se en les funcions del càrrec”, subratlla l’alcalde. Ambdós es proposen tenir un contacte diari, presencial o telemàtic. David Rodríguez considera positiu fer públic el relleu abans que es produeixi. Ell ja ha renunciat a la seva remuneració d’alcalde.   

Parcerisa, regidor d’Afers Socials

Quant a la reorganització de l’executiu, hi haurà pocs canvis. Gisbert mantindrà, per ara, les regidories de Cultura, Educació, Igualtat i Salut, i, a partir d’un decret d’alcaldia que se signarà de manera immediata, s’intercanviarà la primera tinència d’alcaldia amb Rosó Barrera, que ocuparà la tercera. Rodríguez, per la seva banda, continuarà al capdavant de Governació fins que es faci efectiva la seva renúncia. Només canviarà de batuta la regidoria d’Afers Socials, per a la qual els propers dies se signarà un decret d’alcaldia per delegar-ne les funcions a Joan Parcerisa, regidor d’Esports, Joventut, Transparència i Participació, Comunicació i Noves Tecnologies. Al més jove de l’equip se li atribueix una “sensibilitat especial en aquest camp”, a més del valor sentimental que suposa per a ell ocupar una regidoria que també havia comandat la seva mare, Montse Albacete, entre el 2004 i el 2007. Així mateix, el grup municipal d’ERC nomenarà Ramon Montaner nou portaveu. “Serà la mà dreta de la nova alcaldessa”, avança Rodríguez.

Una conseqüència directa del comiat de David Rodríguez, el setembre, serà l’entrada de l’exregidora Isabel Roca i Guitart (Solsona, 1970), número 8 a la llista dels republicans en les últimes eleccions municipals. Llicenciada en Dret, combina la pagesia amb la seva feina en un departament de facturació d’una empresa local. Va ser regidora de Governació entre el 2011 i el 2015 i d’aquesta mateixa àrea i la d’Educació el mandat passat. Per ara no es parla de les funcions que es delegaran a Roca, ja que “seria precipitat avançar la reestructuració del nou govern”. “A mi no em pertoca”, sosté Rodríguez.     

Banners