Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / Júlia Arumí i Mariona Bajona guanyen el primer concurs de contes de la Fira del Tió de Solsona

Júlia Arumí i Mariona Bajona guanyen el primer concurs de contes de la Fira del Tió de Solsona

“El viatge” s’il·lustrarà i s’editarà per distribuir a les escoles a partir del novembre a fi de treballar els valors socials associats al Nadal

Les alumnes de sisè de l’Escola Vall de Lord Júlia Arumí i Colell i Mariona Bajona i Ortega, de 12 anys, seran les autores del primer conte de la Fira del Tió de Solsona. La seva proposta “El viatge” ha estat la guanyadora del primer concurs del certamen, convocat per la comissió organitzadora de la fira amb la col·laboració de la Biblioteca Carles Morató i el Consell d’Infants de Solsona. Aquest treball serà il·lustrat i editat a fi de treballar amb els infants els valors socials associats al Nadal, en contraposició al consumisme de les festes.

L’edició del conte, precisament, serà una de les principals novetats de la quarta Fira del Tió, que se celebrarà el 8 de desembre. La narració es distribuirà gratuïtament durant la jornada. Tot i això, a partir del novembre també es preveu repartir la publicació a les escoles de la comarca amb l’objectiu de treballar el significat del tió solidari i els valors socials associats al Nadal, com el consum responsable, el reaprofitament de les joguines i la cooperació.

El concurs estava obert a l’alumnat de quart, cinquè i sisè de primària del Solsonès i només ha rebut dues propostes, fet que s’atribueix al curt termini de temps que es va facilitar per lliurar els treballs. Per tal d’incentivar-ne la participació la propera convocatòria s’obrirà el mateix dia de la Fira del Tió.

El jurat l’integraven representants de Solsonès Fires, l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, Artesans del Solsonès, la Biblioteca Carles Morató, el Consell d’Infants, el Consorci per a la Normalització Lingüística i una experta en narrativa. Les guanyadores, a més de la il·lustració i l’edició del conte, també rebran un lot de productes de la fira.

Banners