Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’acompanyament al final de la vida i els dols, tema de la quarta Jornada amb tracte de Solsona

L’acompanyament al final de la vida i els dols, tema de la quarta Jornada amb tracte de Solsona

La cita, adreçada a professionals, se celebrarà el 26 de febrer al matí a les instal·lacions del CTFC

  • Participen en el programa l’escriptor i conferenciant Àlex Rovira i la infermera referent en el dol Xusa Serra
  • Les inscripcions són gratuïtes i es cursen en línia fins al dia 21

Les persones grans viuen diferents situacions de pèrdua, ja sigui per la mort d’algú proper o per la minva d’autonomia o de xarxa social i familiar. Per això es considera important que els professionals que treballen en l’atenció a aquest col·lectiu coneguin els processos de dol per poder fer l’acompanyament adequat. Aquest és el tema de la quarta Jornada amb tracte, que s’organitzarà a Solsona el dia 26 d’aquest mes durant tot el matí per als professionals d’arreu de Catalunya que treballen en l’àmbit social, sociosanitari o d’atenció a la gent gran.

Aquesta edició, doncs, posa el focus en l’atenció al final de la vida, la mort i el dol amb perspectives i projectes pioners. És una iniciativa de l’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal del Solsonès, a través dels Serveis Socials, amb el suport de la Diputació de Lleida.

L’escriptor i conferenciant internacional expert en psicologia del lideratge Àlex Rovira és un dels noms destacats del programa d’enguany. Autor de llibres com La bona vida, El laberint de la felicitat i La bona sort, entre d’altres, pronunciarà la conferència de cloenda, a partir de la una del migdia, que porta per títol, precisament, “La bona vida”.

D’altra banda, Xusa Serra, infermera referent de la Unitat d’acompanyament educatiu a les malalties, el dol i final de vida de l’Hospital Universitari General de Catalunya, serà l’encarregada de la ponència inaugural, a dos quarts de deu del matí. La seva intervenció es titula “La vellesa. Una vida d’aprenentatge i adaptació al dol”.

Experiències de Vic, Terrassa i Barcelona

La treballadora i psicòloga de l’equip dels Serveis Socials del Solsonès Lluïsa Camps moderarà una taula rodona a les onze sobre “Bones pràctiques en l’atenció al final de la vida”. S’hi exposaran tres experiències diferents: el projecte Vic, Ciutat Cuidadora, el servei municipal de suport al dol de l’Ajuntament de Terrassa i el programa d’atenció psicosocial i espiritual a persones amb malaltia avançada de la Fundació La Caixa.  

La Jornada amb tracte, que es durà a terme a les instal·lacions del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, s’adreça exclusivament a professionals dels camps social i sanitari i en contacte amb les persones grans. L’assistència és gratuïta, però requereix la inscripció prèvia, a partir d’aquest dimecres i fins al dia 21 de febrer, per mitjà del web www.campanyatractambe.com.

S’ofereix la possibilitat de finalitzar la jornada amb un dinar a la mateixa ubicació de la jornada al preu de 15 euros. En aquest cas, cal concretar-ho al moment de la inscripció. Per a més informació, es pot contactar amb els Serveis Socials Bàsics del Solsonès per telèfon, al 973483234, o bé per correu electrònic a tractambe@gmail.com.   

Un espai de reflexió i aprenentatge ‘referent’

Per a l’alcalde i responsable de la regidoria d’Acció Social, David Rodríguez, “aquesta cita s’ha convertit en un espai de reflexió i aprenentatge referent per als professionals del sector arreu del territori” i posa èmfasi en el fet que la jornada continuï “facilitant eines per avançar en la promoció del bon tracte envers les persones grans, que és la raó de ser del programa”. A les dues primeres edicions, la Jornada amb tracte va tenir la participació d’entre 120 i 150 professionals i alumnes d’arreu del país. En l’última edició el canvi d’emplaçament, amb un aforament més reduït, va fer limitar les inscripcions a professionals i van registrar-s’hi prop d’un centenar d’assistents.  

arxivat sota: ,

Banners